Har planer på att anlägga än väg med anslutning mot länsvägen utanför. Tillstånd från kommun, granne och Vägverket är på gång, men nu till det mer praktiska.

På vår tomt finns en brandgata där en luftledning en gång fanns. Luftledningen har nu en annan sträckning några kilometer bort och i brandgatan ligger i stället el- och teleserviserna till vårt hus nergrävda. Elnätsägaren har ej servitut på dessa, utan ordnar med tillstånd för detta vid framtida behov av uppgrävning.

Det hade för oss varit ypperligt att anlägga vår nya väg på denna brandgata. Kan man använda sig av standardmaterial för bärlager? Finns det något man kan göra för att visa extra hänsyn för elnätsägaren utan att rucka på våra tankar?
 
Jag har för mig att det frostfria djupet i köryta är 1.40 meter. Ligger servisen djupt nog? Beroende av markförhållanden kan du vara tvungen att schakta av en del av befintlig mark för att få en anständig väg. Du bör be någon titta på markförhållandena och få ett utlåtande om underarbetets omfattning.
Vill du inte ha en anständig väg så slänger du bara på lite grovt material, komprimerar och toppar med finare material. Sedan får du bättra på med jämna mellanrum.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.