Om vi bortser från att vi inte exakt vet allt vad ROT-avdraget kommer innebära - vilka bygg- och renoveringsprojekt anser ni vara särskilt lämpliga att utföra när det så att säga är rea på arbetskostnaden? Jag tänker på såna projekt där materialkostnaden är låg men arbetskostnaden hög. Utvändigt? Invändigt? Målarfärg är ju relativt billigt, kan fasadmålning vara ett bra projekt tex? Putsa om huset? Lägga om taket?

Låt oss göra en lista!
 
Fönsterrenovering - typiskt arbetsintensivt projekt.
Omdragning av el - i o f s matrialkostnader men ofta arbetsintensivt.

Sanering av olika slag: Asbest, PCB, miljögifter på tomten...
 
Bila ut golvet i källaren och förbereda (gräva ur och fylla upp med rätt materiel) för vatten, avlopp och golvvärme. Eventuellt får någon göra det också, beror på offert och när farsgubben kan hjälpa till.
 
Målning är helt klart ett lämpligt ROT-projekt, liksom fasadputsning.

Takrenoveringar tycker jag också hör dit, inte minst om man tycker det är lite läskigt att klättra.

Invändigt så är det rätt så skönt att använda hantverkare till bredspackling, målning, golvläggning etc. Proffs brukar få ett mycket bättre resultat, och det tar inte så lång tid. Badrum är ju speciellt, men det är en massa arbetstid i att göra ett godkänt tätskikt.

Även energibesparande åtgärder kan vara bra att ha i åtanke. Tilläggsisolering, fönsterrenovering, renovering eller installation av skorsten så man kan använda en vettig eldstad är åtgärder som blir mycket lättare att räkna hem när arbetskostnaden halveras.

Och så eljobb då. Man får ju inte göra särskilt mycket eljobb själv, och när det nu blir 50% rabatt på elektrikerna så kan det ju vara ett bra tillfälle att se över en del ackumulerade tveksamheter i huset.
 
Fönsterrenovering är ju verkligen bra för det är ju galet arbetsintensivt...

Finns det andra saker utvändigt??
 
Gräva ner bredband!
 
mycke_nu skrev:
Gräva ner bredband!
Gäller rot-avdraget för arbete utomhus?
 
Generellt - nej, men arbeten som t.ex. att gräva ner fiber ingår i ROT-avdraget enligt Skatteverket.

Danne12345 skrev:
Gäller rot-avdraget för arbete utomhus?
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.