Jag har tänkt bygga en förrådsbod på ungefär (minst) 15 m2, invändigt uppdelad i ett stort rum med två fönster och ett mindre utan, det större rummet ska vara vinterisolerat.
Designmässigt har jag tänkt mig något i stil med det här http://www.braasstugan.se/htm/kvarnstugan.htm men jag vill inte ha korsvirke utan vanliga regelväggar.
Vad jag nu är ute efter är ritningar och materialspec för ett liknande bygge, tanken är att bygga själv av lösvirke, någon som vet var man kan få tag på/köpa detta?
 
Nja, jag har allt sett den ritningen (enkelboden), men den stämmer ganska dåligt med mina önskemål.
Dels är den för liten, dessutom vill jag ha två rum och två dörrar i långsidan.
 
så himla svårt är det inte att räkna på det, men gör en ungefärlig byggritning och knata ner till ditt byggvaruhus så räknar dom nog gärna till dig.
ska själv bygga en i sommar, och jag tänkte först skissa längd/höjd på väggarna, sedan är det en lätt match att räkna ut hur mycket reglar man behöver. panel räknar man på väggytan. tak+golv räknas för sig själva.
Det jag gör är att räkna ut allt UTAN hålen för fönster och dörr, då får man lite material över, men hellre det än för lite.

det jobbiga är att såga till allt ;)

förresten... här har du ju måtten på väggarna:
http://www.braasstugan.se/htm/plan.htm
kolla sedan på http://www.braasstugan.se/bilder/KVARNSTUGAN.pdf (sista sidan) så kan du sno plint/bjälklagsritning (mått)
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.