Y
Försökte få upp ett lås, gick igenom nyckel för nyckel men bara en gled in i cylindern, gick dock inte vrida. Tillslut ledsnade jag på projektet och avrundade.

Någon dag senare satt jag där igen, sprayade in 5-56 och skulle hitta den där nyckeln igen. bläddrade igenom knipporna men denna gången passade ingen. Frustrationen växte allt mer.

Försökte kika in, tycker det serut som första stiftet är helt nere, dvs ingen nykel tar sig in, eller? kanske brukar hänga ner sådär?
Kameran brukar ta bra bilder men närbilder i mörker mot kromade ytor var då inte lätt alls så fick bli två suddiga - förövrigt är det ett yttre hölje som går snurra runt, cylindern är en bit innanför..;

lascylinder543.jpg

Vad kan man göra åt detta måntro? Går det att peta med något?
Vad kan det kosta att en låssmed borrar bort skiten, eller är det dörren de borrar i och inte cylindern? (enkelt kassaskåp)
 
Tycker det ser ut som en avbruten nyckel. De brukar borra ut cylindern. Har ingen aning om kostnaden. ;-\
 
Y
Naaa jag fick ju i en nyckel helt gången innan. och har inga avbrutna i knippan.

Pratade med låssmeden och att spraya 5-56 i låscylindrar var helt fel, "det är vatten och fotogen *mumel* och vem vet vad 5-56 är bra för men inte cylindrar." som han sa, så skulle testa riktig låsspray, helst assas egna då cylindern troligen är av detta märke. Annars vore det inga problem för dem att borra.

Att en av piggarna hängde ner sådär som jag upplevde det var i sig inget konstigt utan han trodde det skulle seut sådär..

Aja, får se vad jag orkar, för spara pengar skulle jag helst ta med mig allt till deras butik så de jobbade där. *jobbit* :)
 
:eek: Ä det en ASSA-lås är det inget problem. :rolleyes:

:cool: Testa med ett bladmått! :D
 
50-50 duger inte ens att spraya gångjärnmed.
Om du vill ha en bra universualspray så använd wd-40.

men till lås skall du ha låsolja från låssmeden, inte så låsspray man köper på macke, för det tinar bara upp och gör det ännu värre, det innehåller sprit som tvättar bort oljan.
 
Y
Mjo, jag har påmint låssmedfirman 3ggr nu att jag behöver deras tjänst men de tycks inte vilja ha med mig att göra verkar det som. "jajust, du ja, jag ska påminna servicekillen att ringa dig" har jag fått som svar under flera dagar...

Vilketsom så en av gångerna var jag inne i butiken och han receptionsgubben sa att har ett stift halkat ner så är det ingen större idé att ens testa den korrekta sprayen utan det är borrning som gäller..

får se när det behagar personen att höra av sig, har ju bara gått typ en arbetsvecka samt 3 påminnelser... :)
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.