Hej!

Installerade bergvärme för ett år sedan och i samband med det flyttades varmvatten och pump ut i garaget varifrån det drogs kopparrör in till gamla pannrummet. Dessa rör isolerades aldrig. Jag frågade och installatören menade att de aldrig gör det.

Vad säger ni? Borde jag isolera? Det gäller såväl varmvatten som vattnet till uppvärmningen av huset. Sträckan är kanske knappt 10 meter.

Står i begrepp att beställa lite övrigt från Rinkaby och då kunde man ju lika gärna passa på att ta med rörisolering. Vilken typ av isolering skall man ha i så fall. Ser att det finns Armaflex, Gullfiberskål och något de kallar isolerskål...

Tack på förhand!

Edit: Hittade nu i en gammal tråd att mineralull verkar vara bäst men frågan kvarstår hur nödvändigt det är att isolera?
 
Redigerat:
Blir det för varmt i rummet som har oisolerade rör? Om det blir det så isolera. Är det lagom varmt så låt bli. Inte svårare än så.

Protte
 
Kallvattnet bör issoleras så du slipper kondens, annars som prototypen säger att varmvattnet avger ju värme som vilken annan värmekälla
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.