Vi har byggt en vägg på två sidor av vår trappa (istället för spalje). Väggarna är byggda av spånskivor och vi har målat dessa vita. Fogarna är spacklade med Plastic Spackel och ser mycket bra ut men vi skulle ändå vilja sätta en två ytterhörnslister och två innerhörnslister.

De tunnaste ytterhörnslister vi hittat i trä är 21 x 21 mm breda vilket vi tycker är för brett. Finns det några andra typer av lister? Var ska man vända sig?
Kanske finns det något annat än just ytterhörnlister som man kan använda? I annat material än trä t.ex.

Några innerhörnslister har vi inte hittat alls. Vad ska man använda där?

Hur har ni gjort för att skydda ytterhörn som utsätts för påfrestningar från barn på 3-hjulingar och innerhörn som man helt enkelt vill skydda från att få små sprickor med tiden?

Tacksam för tips!
 
Det finns hörnlister i plåt för ytterhörn som du spacklar in.
I min mening det enda snygga och tåliga.

mvh
David
 
Menar du att man spacklar in dom redan från början eller att man kan göra det nu när trappväggen är klar?
Allt är redan uppsatt och målat, vi har endast uppsättning av ev hörnlister kvar.

Var kan man få tag på dessa lister? Tillverkare?
 
De av den modellen jag har sett ska spacklas in vid byggnation så lite sent påtänkt. ;) Sitter förövrigt i samma trista sits:(. Byggde eget valv utan foder för att få en smärt öppning men har nu i efterhand uptäckt att hörnen tar skada av ungar mm som genar runt hörnen. Våran tanke är att köpa aluminium vinkelprofil och limma eller skruva fast den undre metern eller så. Den kan man ju måla eller kanske ha som den är om det passar med tapeter mm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.