Jag har anlitat ett golvföretag till att lägga klinkers i två garage. Problemet är att att det är ojämnt med lite olika höjdskillnader vilket gör att vattnet liksom stannar i småpölar... Vi kan även se att klinker plattorna är ojämn mot varandra. Dessutom rinner vattnet inte ut mot de ställen vi kom överrens om. :( Är det så att man som golvläggare inte har samma krav på finish i ett garage?! :confused: Vår erfarenhet är att vi tidigare lagt klinker i en relax och det är MKT jämnare! Hur gör vi prutar vi på priset eller ber vi dem göra om jobbet eller ska vi vara nöjda!?
 
T
Bilder?
 
Det finns bestämmelser för både tillåten lutning och tandning. Tag dit en besiktningsman så kan han avgöra om det är fackmannamässigt utfört eller ej (det finns inga mellanting). Är det inte fackmannamässigt utfört så har du enligt konsumenttjänstlagen rätt att få felen justerade utan någon kostnad för dig.
 
Det låter som en bra idé!
1. Men vart hittar man en oberoende besiktningsman för golvläggning?
2. Vart hittar man bestämmelser för lutning och tandning för klinkergolv? Klinker plattorna ligger i på vissa ställen upp emot 3 mm i tandning mot varandra... Är det ok?
3. Hur påvisar man lutningen? Vi kom överrens om att det skulle luta 1 cm per meter mot avloppet. Spolar man ut vatten och påvisar att det inte rinner eller finns det något annat bra sätt eller verktyg för att kontrollera?
 
Josjo skrev:
Det låter som en bra idé!
3. Hur påvisar man lutningen? Vi kom överrens om att det skulle luta 1 cm per meter mot avloppet. Spolar man ut vatten och påvisar att det inte rinner eller finns det något annat bra sätt eller verktyg för att kontrollera?
Ett vatten pass på 120cm eller något lägges med den tänkta fallriktningen.
Lyft sedan den ände som är närmas golbrunn till blåsan står i centrum.
Mät sedan avståndet mellan passet och golvet i den ände där du har lyft.

/P
 
Känns som inte riktigt allt gått helt rätt till. Men vad lades det för klinker? Tänkte mest om det lades någon egen klinker inköpt i Polen eller liknande?:)
 
Har fortfarande inte fått fakturan ifrån firman då arbetsledaren varit sjuk... De ska komma på besök under nästa vecka för att kontrollera jobbet en gång till. Klinkerplattorna var absolut inte från Polen och det är inte de som orsakar ojämnheten. Intressant länk ifrån mr_bygg! 1-2 mm. verkar vara ok, men i detta fall pratar vi om mer än 3 mm ojämnhet... V
 
Nu har det varit en oberoende besiktningsman dit och han sa direkt att detta får firman göra om :) Tack för rådet fresh_prince!!!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.