Vi har ett ca 2 år gammalt spabad (för 6+ pers) som kom med vårt hus när vi köpte det. Marken sluttar kraftigt på vår tomt och spabadet står på en terass som delvis finns ovanpå ett gammalt garage. Dräneringen var dålig under terassgolvet/ovanpå garagetaket och förr eller senare måste vi göra om detta. Frågan är då hur man gör med spabadet som vi använder mycket sällan. Går det att sälja spabadet, finns det något andrahandsvärde i ett sånt? Och oavsett om det är värt att sälja; hur i hela fridens namn flyttar man det?? Måste man hyra kran?
 
De allra flesta så kallade "Portable Spas" är ganska enkla att fylla (tömda på vatten givetvis). Andrahandsmarknaden är nog inte så stor, men tanke på att "förstahandsmarknaden" inte är särskilt stor den heller. Kolla på blocket efter liknande objekt.

Får man fråga varför ni inte använder det så ofta?
 
Men är de verkligen det? Det är ju ett stort åbäke, menar du att man kan lyfta det för hand? Hur många måste man i så fall vara?

Att vi inte använder det har lite olika anledningar, främst tid och tillfällen. Om man inte håller på och underhåller med kemikalierna hela tiden så måste man ju börja med det när man vill bada och det tar bort lite av spontaniteten. Och så drar det ju en del el även om vi pga att vi inte använder det så mycket har dragit ner tempen.
 
Nja, så mkt underhåll är det inte. Häll i klor efter att du badat och bytt filter 2 ggr i månaden (tre tygfilter). Blir vattnet grumligt häller du i flockfix och på en dag eller två är vattnet kristallklart.

Om du har en ekonomifunktion som sänker tempen kan du använda den om du inte skall bada på ett tag. Om vädret är skit eller om du åker bort.

SPA drar inte så inni bänken faktiskt. Har man en bra isolerad grund och ett isolerat spa med bra thermolock så drar det 4-5000 kWh på ett år.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.