Hej!

Har ett putsat hus från -51. Där det idag är en gammal glasveranda ovanpå garaget tänkte vi bygga ut istället. Om vi bygger ut endast ett plan får vi större vardagsrum vilket behövs då nuvarande är väldigt litet. Om vi bygger ut i två plan får vi även ett sovrum till så barnen slipper dela rum. Detta innebär ju att vi måste riva två väggar på övervåningen och skapa en korridor till detta sovrum. Vad tror ni - tjänar man på att bygga i två plan när man ändå bygger ut? Blir utbyggnaden av plan 2 billigare än plan 1?

Vi bor idag på 100 kvm och är en familj på 5 personer. Utbygget skulle bli ca 18 kvm på bottenvåningen och 15 kvm på övervåningen. Grunden finns ju redan, som sagt.

Tack för svar!
 
Det är ju långt ifrån dubbelt så dyrt att bygga två våningar, de största utgiftsposterna är ju redan tagna i och med den 1:a våningen.
Jag byggde ut i två våningar (totalt 60m2) utan allt för stora utgifter. Total kostnad 300-500 kkr för detta. Ett plan hade sänkt utgifterna 20-30%.
 
Det var intressanta siffror det där. Det kanske visar på att det är likabra att köra på två våningar. Blir ju lite ingrepp i det befintliga taket förstås och då vill vi säkert lägga om hela taket vilket lär kosta en del. Men samtidigt behöver vi ytan så. Tack för ditt svar!:)

Jag tar gärna emot fler kommentarer från folk som byggt ut. Tack!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.