Är det någon som vet fönstertillverkare som gör 2-glas fönster med limmade spröjs på båda sidor och en distanslist mellan glasen så att det ser ut som en genomgående spröjs?
Som de här "spröjsen" som Tanumsfönster har (FSP) http://www.tanumsfonster.se/html/index.htm
(Alltså inte en utanpåliggande avtagbar spröjs!)
 
Vad är det för fel på riktiga spröjs? Allt är inte fusk nuförtiden.
 
Håller helt klart med om att riktiga spröjs är överlägset finast! Men i det här fallet letade vi efter något som inte släpper ut så mycket värme som 1+1 med genomgående spröjs i båda glasen gör..

Ingen som sett någon liknande lösning hos någon annan fönstertillverkare?
 
RM, Allmogefönster och Tanumsfönster gör 2+1-fönster med äkta spröjs i ytterbågen och 2-glaskassett i innerbågen. De flesta luras att tro att det är 1+1 med spröjs i båda bågarna. Det är först och främst från utsidan man ser skillnaden på äkta och fusk. Med vit en vitmålad aluprofil i kassetten syns det knappt inifrån heller.
Om du ringer dem och frågar tror jag att åtminstone RM kan fixa din speciallösning. De är kända för att klara av ett leverera udda lösningar.
 
Wienerspröjs finns som tillval på i stort sett alla PVC-fönster, men eftersom du hänvisar till Tanumsfönster gissar att du är intresserad av träfönster, dessutom utåtgående. I så fall kolla på danska fönster (vinduer), eller http://www.velfac.se/ som är svensk ÅF för just danska Velfac. Inåtgående träfönster med wienerspröjs finns däremot gott om i Polen och Tyskland.

Tips:
http://www.velfac.dk (utsida helt i aluminium, insida i trä)
http://www.danske-vinduer.dk
http://www.vrogum.dk
http://www.rationel.dk
http://www.storke.dk
 
Tack för alla tips!
Nu har vi något att utgå från..
/Moltas
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.