Hej!

Finns det någon med erfarenhet som kan tipsa om hur en komplett anbudsförfrågan kan se ut vid val av hustillverkare, om man har svårt att bestämma sig mellan några samt om man vill försöka få ner priset något mellan leverantörer..

Mvh/ Magdalena
 
Är du ute efter ett av husföretagens standardhus fordrar det en hel del arbete för att kunna jämföra. Det billigaste blir oftast att finna ett hus du vill ha som inte fordrar några ändringar - även med hänsyn till din tomt. Bestäm dig först för vilken typ av hus, planlösningar (antal rum etc) och därefter huskonstruktion/grund/fasad/tak/garage/carport/förråd etc. I nästa veva materialval, tekniskutrustning etc.

Det är jättesvårt att jämföra de olika hustillverkarna utan du får nog utgå från var du själv anser du får ut mest för pengarna och detta kan vara mycket individuellt.

Skall du arbeta med anbudsförfarande gäller detta främst om du redan har en ritning på just ditt ultimata hus. De flesta husföretagen erbjuder visserligen att bygga efter din ritning men i detta fall bör du ha ett mycket välarbetat förfrågningsunderlag där det kan löna sig att ta in en konsult som gör detta (såvida inte arkitekten gör det). Anbuden på denna lösning kan diffa på över miljonen mellan husföretagen.
 
Tack för ditt svar, jag funderar vidare. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.