Samma regler som övriga EU.
Öl 50 cl ca 5 kr
Vodka 60 - 120 kr 70 cl
vin är inte lika billigt som tyskland ex, JP chenet 35 kr mot 23 i tyskland
 
Är också nyss hemkommen och heller ej så imponerad,
utbudet är väl i nivå med Hornbach och Bauhaus i Sverige. Kronan har ju tappat en hel del i värde på sistone också. Tror att största förtjänsten ligger på säckvaror som kakelfix, fogmassa, spackel och dylikt men det är svårt att veta vad som är vad i säckarna.
Lättbetong, sten och liknande är nog också billigt men det krävs nog att man handlar en hel del om det skall bli nån förtjänst efter ev hyra av släp eller bil, bensin, färja och ev övernattning.
Var bara på OBI och Castorama och deras kakel o klinker var av enklare sort som man kandla billigt även i Sverige. Vitvaror är också jättesvårt att jämföra då det sällan finns samma modell att jämföra med här hemma., och man tar ju en ganska stor risk vad gäller garanti och ev reservdelar. Men visst, är man storförbrukare på Vodka så kan ju ett rejält inköp betala en del av resan.
 
De stora varuhusen i Polen har sällan ett exklusivt utbud, så är det även här i Sverige. Går man på Bauhaus för att köpa exklusivt kakel blir man lika besviken som om man åkt till Castorama/Obi.
Däremot anser jag att de specialiserade affärerna ofta har ett bättre utbud än motsvarande i Stockholmsområdet. Dessutom får man ofta bättre service och ett betydligt bättre pris.

mvh
David
 
David:
Hur är det med lagerhållningen I kakel/klinker-butikerna? Finns det något i lager eller är det bara beställningvaror?
 
På varuhusen finns det ofta på plats. De exklusivare butikerna har ofta en veckas leveranstid.

mvh
David
 
jcfolke skrev:
Får se om jag orkar/hinner och om någon har intresse av det så kanske jag sätter ihop en websida med lite bilder och priser på grejor från Polen.
Absolut. Det är intressant att se vad alla hittar "där nere"!

:. buan
 
Jag har lite funderingar kring det här med att resa till Polen.

Jag och min sambo håller på att renovera vårt hus, inkl. kök och bad som gärna har en tendens att skena iväg i pris. :-/
Vi hade tänkt åka ner till Polen och storhandla. Vi har en budget på lite drygt 100 000kr att handla för där nere, men då är det beräknat att vi ska köpa alla vitvaror till hela huset där ner. Men nu har jag börjat fundera lite på det där. T.ex. tvättmaskinen, är instruktioner som står på maskinen på polska eller engelska? Likaså om man köper en mer avancerad ugn och micro? Man vill ju gärna förstå vad det står. Och så läste jag nånstans att de inte har hela kylskåp och frysar, bara side by side som närmast. Stämmer detta? I så fall blir det till att inhandla sånt här hemma istället.

Vi hade tänkt åka till Polen mestadels för att kaklet och vitvarorna var så billiga, men om man ändå måste köpa det mesta här hemma pga språket så kanske det är lika bra att man stannar hemma. Vet inte riktigt, har inget att jämföra med då jag aldrig vart i Polen. Men om man läser andra inlägg här så verkar det ju vara närmast otroliga priser där nere. Men jag vill ha lite mer research innan vi åker nere, eftersom bara resan kommer gå på 10 000kr, för hyrd flyttbil + färja. Kommer vi spara in dessa pengarna månne? Nu är det ju tänkt att vi ska renovera i alla rummen, så vi behöver, kakel, parkett, innedörrar, toaletter, handfat, soffor, bord och en massa mer. Hade tänkt köpa ett ikeakök där nere med, men det verkar inte som om de har just det köket jag var intresserad av...gjorde en jämförelse mellan ikeas svenska och polska hemsida.

Finns det kanske någon som kan sprida lite ljus över saken???
 
Hej

Jag är just hemkommen från Polen, jag har spenderat tre dagar och rekat priser och kvaliterer.

Vad gäller vitvaror har du halva priset på det du får betala här hemma, i stort sett rakt av. Vad gäller instruktionsböcker är jag tveksam. Jag kollade aldrig på vitvarorna, däremot köpte jag en skruvdragare av märket Black&Decker och där fanns Svensk instruktionsbok med.

Vad gäller kakel och klinkers finns det ett mycket stort utbud och priserna är överlag väldigt bra, förutom på äkta sjösten som var väldigt svår att få tag i men när vi väl hittade den så var den dyrare än här hemma. Däremot finns den en kakleaffär som vi passerade på vägen hem ca 4 mil innan Puttgarden i Tyskland som sålde sjösten för ungefär halva priset mot här hemma.
Observera dock att nästan allt kakel i Polen är beställningsvaror med en till fyra veckors leveranstid.

Och så till parkett, som också är mycket billigt i Polen och på de stora kedjorna typ Obi och Castorama var utbudet enormt det fanns precis hur mycket som helst och min bedömning var att kvaliteten var hög.

Innerdörrar däremot är det lite sisådär med. Det jag så var bara faner och väldigt tunna, en annan detalj som ni bör se upp med är gångjärnen det är inte "svensk standard" på dessa. VAr också observanta på måtten på dessa dörrar.

Toalett porslin är också lite varning med Polen har inte samma dimentioner vad gäller avloppsrör både till handfat och till toaletter. Mät noga vilka dimentioner ni ska ha och se om ni kan hitta dessa i Polen, dessvärre tror jag det kan bli svårt. Men man kan ju alltid göra diverse rörövergångar om nu skulle vilja det. Jag kommer i allafall inte köpa toalett porslin i Polen. Balndare däremot är väldigt billigt och det finns mycket snygga och morderna modeller.

Avslutningsvis vill jag bara säga att det finns väldigt mycket fina miljöer och roliga ställen att besöka i området kring Gdansk, Sopot och Gdynia, jag blev mycket positivt överraskad, men förvänta er inte att kunna prata engelska med någon.

Skicka mig gärna specifika frågor om det skulle vara något mer i undrar över.

Mvh Andreas
 
Angående parkett på Castorama så säljer de bland annat Barlinek-sortimentet så det kan vara idé att kolla in det innan ni åker ner för att jämföra priserna.

Annars tycker jag att Castoramas ekfanér-dörrar är snygga och extremt prisvärda. c:a 2-300 SEK.

Angående engelsktalande så finns det ett antal som talar helt OK engelska på Castorama de gånger jag varit där där. På både ImezTop32 och Agena så finns det några få som talar ganska bra engelska.

mvh
David
 
Jaha, nu har vi bokat resan till Polen ;D

Den 28:e bär det iväg. Har gjort en jättelista med grejer som vi vill inhandla. Tänkte packa ner kameran med och vara så smart som någon annan var här inne och ta lite bilder på varorna som man sen kan visa upp här inne. :D

Hoppas bara allt går bra nu med körning i Polen, grönt kort, språket mm ::)
 
Det går säkert jätte bra.

Du behöver inte ha något grönt kort men det är mycket viktigt att du har med dig registreringsbevis på bil och ev släp i original!!!!! Annars får du vända direkt du kört av färjan.

Språket ordar sig också, du behöver ju inte skämmas för att du är dålig på engelska. Det finns RÄTT så många polacker som är sämre än dig.

Lycka till och trevlig resa. Det är kalas fint i Polen.

Andreas
 
Hm, vi hyr flyttbilen som vi ska ha med över. Har kollat med dem så man får med registreringsbevis, men jag påpekade aldrig att jag skulle ha dem i original. :-[

Usch, vad hemskt det skulle vara om man blev tvingad att vända när man sett fram emot detta så länge. :-/
 
Hej.

Åker till Polen på ons och har planer på att köpa släp på plats i Polen. Läste tidigare i tråden att det krävdes en slags temporär registrering el dyl. Någon som har erfarenhet av detta och vill dela med sig.
 
Det hinner du med att fixa. Förklara bara för dom hur läget är att reg beviset MÅSTE vara i original.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.