Mikael S skrev:
JoniS: vad är det för kakel du har på väggarna. Det var riktigt snyggt.
Tack.
Köpt på kakelspecialisten vid globen, kostade typ 990kr kvm.
Heter LOFT NERO MOSAICO (33x33)
 
Vi helrenoverade vårt kök i lägenheten för 1/2 år sedan.
Vi hade först köpt IKEA:s lysrör under skåpen, men när vi satt upp dem tyckte vi att det såg så illa ut på mosaiken. Det blev ett ganska "dött" sken.

Så vi gick och köpte spottar istället. Det blev betydligt snyggare och ljuset är helt ok. Tilläggas ska väl att vårt huvudljus kommer från en stor grupp med 12V spottar mitt i taket och när man tänder dem blir det verkligen ljust.
 
Har alltid förespråkat lysrör ,men nu tycker vår elektriker att "ah,nä,ni ska väl inte förfula ett nytt kök med frontlist och klumpiga lysrörsarmaturer".Så nu blir det halogen 12v 20w tätt för att undvika skuggbildning.Och så dimmer på det.
Dessutom kommer man mycket bättre åt uttag som sitter på kaklet.
 
kör med hide alite skena så kan du byta lampor mellan xenon eller halogen samt variera antalet lampor!
 
Vi har lysrör under våra skåp. [smiley=tekst-toppie.gif] Vi har dom inte tätt då dom lyser upp rejält samt så har vi dom långa. Sätt bara där du tror du kommer att stå mkt och tro dig vilja ha bra ljus.(det lyser ju längre "bort" i alla fall.. Vill du sen har ljus på dom andra små skåpen så skulle jag nog sätta någon halogenlampa där.Då kan du ha dom tända som "mys"belysning. :)

Lycka till!
 
andymannen skrev:
Jag tog bara spottar varje är på 20w det räcker bra för mig över bänken. Vill jag ha riktigt bra ljus så tänder jag taklampan. ljusrampslisten e inte uppe på bilden.
Jag tror på spottar som man placerar t.o.m. lite tätare än bilden visar. Med dimer så blir det kanon. Min elektriker håller stenhårt på spottar.
Snyggt kök föresten ... :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.