Ska flytta in i en 2a på 66.5m2 nu den 1a februari och det ska renoveras en del innan jag flyttar in. Tapeter i hela lägenheten, golv i sovrummet, golv/väggar i badrummet, dörrar/dörrlister och skåpsluckor i köket är väl ungefär det som ska bytas. Tips och råd ang nya möbler är också intressant, då jag flyttar från en 1a med kokvrå på 26m2 (har skrivbord/skinnsoffa/soffbord som jag tänkte ta med mig, resten slängs). Färger, mönster och fondväggar, hit me!

Slänger in en ritning (inte på min lägenhet, men lik i planlösning/storlek).

http://img183.imageshack.us/my.php?image=lagenhetee7.jpg
 
Rolig uppgift! Lite uppgifter kan vara bra att få dock...

* Ungefär vilka färger/träslag gillar du?
* Vilka färger/träslag tycker du inte om?
* Stil/stilar?
* Materialval i badrummet...kakel-klinker-våtrumsmatta-målat?
* Hur ser soffa, soffbord och skrivbord ut?
* Sist men inte minst ekonomin, vilken prisklass har du tänkt dig?
 
Linska skrev:
Rolig uppgift! Lite uppgifter kan vara bra att få dock...

* Ungefär vilka färger/träslag gillar du?
* Vilka färger/träslag tycker du inte om?
* Stil/stilar?
* Materialval i badrummet...kakel-klinker-våtrumsmatta-målat?
* Hur ser soffa, soffbord och skrivbord ut?
* Sist men inte minst ekonomin, vilken prisklass har du tänkt dig?
Bra frågor, naturligtvis helt relevant info!

Just nu så har jag det grått med en mörkt blå fondvägg och det tycker jag ser ganska bra ut, ljusa, moderna och cleana färger gillar jag. Är det någonting som ni kan förstå vad jag menar med?

Gult har jag svårt för, men annars kan jag tycka det mesta är snyggt. Bara det ser enhetligt ut genom lägenheten. Eller kan man helt bryta av det i t.ex. sovrummet och ändå få det snyggt? Alltså t.ex. varmt och mysigt i sovrummet, medans det är kallare och ljusare färger i övriga lägenheten?

Köksmöbler har jag nyss köpt, glömde nämna det i första posten. Vart bord och fyra stolar i massiv mahogny, nya, modernare möbler. Gillade speciellt stolarna som hade ryggstöd som gick ner och slutade först 20-30cm ovanför golvet. Ekrade, ska försöka ta en bild på det. Fick det för 2500:- då auktionsfirman inte hade plats att ta med sig det hem. Nypriset i deras butik låg på 11 900:- :) Köpte där även lite glas/bestick/underlägg (bambu).

Modernt sammafattar nog rätt bra vad jag gillar, men samtidigt kan även många andra stilar vara intressanta. Jag gillar allt, det stämmer nog bäst.

Till vardagsrummet skulle jag kunna tänka mig en enkel möbel att ha min HTPC på och sen hänga upp teven/högtalarna på väggen. För att få det lite cleant (cleant känns fel att säga, men kommer inte på något bättre ord).

Badrummet kommer med största sannolikhet att bli matta på golv och väggar, vet inte hur mycket pengar hyresvärden vill lägga ut. Kakel tvivlar jag dock på att de vill betala.

Soffan är en vanlig svart skinnsoffa, bordet är svart trä med ljust kakel i (nu är jag inte så kunnig om det är kakel/klinkers eller vad skillnaden mellan de två är, men ni förstår nog vad jag menar) och skrivbordet är ett svart av denna modell: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10111489

Ekonomiskt, jag skulle vilja lägga mer pengar än vad jag kan, har just börjat jobba heltid efter att jag tog studenten och har inte några större summor pengar undanstoppade. Tapeter och så kommer ju hyresvärden att stå för, då det är en hyresrätt.

Vet inte hur länge jag kommer bli kvar i den så vill inte köpa en bostadsrätt just nu. Möbler får kosta en del, men är det billigt så är det bra. Det är möjligt att jag flyttar ihop med tjejen när hon pluggat färdigt (om 2.5 år) och då lär det bli nya möbler i hela lägenheten. Avslutar med lite bilder på möbler som jag gillar (nu kommer det också fram tydligare att jag gillar många olika stilar):

Sängar:

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S29849926
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S69849849 (ek eller svart)
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S29849771 (kan vara snygg med rätt möblemang i övriga sovrummet, men lite för o-ungdomlig, om ni förstår)

TV-möbler:

http://www.jysk.se/130/135/3649111/a/catalog
http://www.jysk.se/130/135/3612308/a/catalog
http://www.edcon.se/shop/images/order/OP80B.jpg

Byråer (får gärna vara lite större, har tänkt mig en 42" tv på/ovanför den):

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80053933
http://www.jysk.se/4/324/3612301/a/catalog (denna är snygg, gillar hela serien, skrivbord/byrå/tv-möbel)

Sängbord var lite svårt att hitta några snygga, men det ska ju bara matcha sängen. Hur gör man till den gröna sängen från ikea som är jäkla snygg?

http://www.jysk.se/4/94/3674070/a/catalog
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30056929

Sängkläder jag gillar:

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90083604

Har mycket Lasse Åberg litografier som jag gillar, alla med gråa ramar. Har två st ganska stora (dryga metern gånger 90cm eller så) och 6-7st mindre. Mitt inlägg vart ganska långt, och antagligen ostrukturerat. Har själv inte läst igenom det, men ska göra det och återkommer med edit! Har ni flera frågor så är det bara att ställa!
 
Ingen som har några tips angående färger på tapeter, fondväggar, golv osv?
 
Av vad jag kunde se på bilden så var det lite femtiotalskänsla i kulör/struktur på tyget på den gröna sängstommen. Kanske skulle du kunna hålla ögonen öppna efter sängbord i femtiotalsstil? Någon variant i trä (mellanbrunt, kanske?) tror jag hur som helst skulle kunna bli snyggt.

När det gäller tapeter så bör du börja med att fråga hyresvärden vad du har att välja mellan. När jag bodde i Göteborg och bodde hos Familjebostäder fick man gå till Engelska tapetmagasinet, personalen där visade vilka kataloger man kunde välja från. (Om det bara är en fondvägg kan det ev. vara värt att betala själv för att få precis det du vill ha).
Samma råd gäller förstås för övriga delar också, kolla med hyresvärden vilken "nivå" de har tänkt sig. Det är inte omöjligt att du kan få kakel i badrummet, det är ju oftast mer långlivat än plastmatta etc. Samma sak med golv – om hyresvärden vill lägga plastmatta eller linoleumgolv så är det kanske dumt om du går och spanar på laminat eller trägolv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.