Hammarn skrev:
Är last att fastigheten innehar ett servitut som ger rätt till en brygga, förmån att det finns en brygga på fastigheten som någon annan kan nyttja?
Last = en belastning på fastigheten. Det finns tydligen en brygga och en väg på fastigheten som någon annan har tillgång till. Den som har tillgång till dessa har inskrivet i sin fastighet att han har en förmån. Blev du något klokare? ;)
 
Hammarn skrev:
Nu tillhör alla tomter i området en samfällighet och det är kanske föreningen som är innehavare av diverse servitut som då belastar tomterna i området, ska nog kolla upp det då vi självklart tillhör föreningen också.
Det bör isf finnas en sjö inom samfälligheten. Annars är det något som är lurt ???. Det kan ju också vara en annan form av brygga t.ex. lastbrygga ???. Verkar långsökt, men man vet aldrig ;).
 
Hammarn skrev:
Det finns faktiskt en sjö inom samfälligheten där vi i föreningen har rätt att fiska, bla kräftor  :D, det kanske är det som "ställer till det".
Där har vi pudelns kärna eller snarare kräftans i dethär fallet ;D. Lyck-ostar ;D!
 
Bob_the_builder
Det KAN också vara så att din fastighet har styckats av från en annan, som har brygga. Då följer också servitutet med, om man inte aktivt rensar bort det från den nya fastigheten (så fick jag det förklarat för mig av lantmätaren i alla fall).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.