Har fjärrvärme med en värmeväxlare från Cetetherm. Det började droppa från ett rör och trycket dränerades från värmekretsen. Trodde det var säkerhetsventilen, en Syr 1,5 bar/3/4", som läckte och bytte den. Men det är ett annat litet skvallerrör som kommer ut ur "pannan". Vad kan det vara för något?
 
Redigerat:
Kan du ta ett kort. Det är lättare att säga vad som läcker.
 
Nja det är en Cetetherm 2000P från 97, stor som ett kylskåp. Ett 8 mm rör kommer ut i nederkant, bakkant. Dränerar nån funktion, men vilken?? Ingen som vet?? Nån intern säkerhetsventil?

Kanske fel rubrik hela burkken har ju en värmeväxlande funktion ju
 
Hittade läckan, det är en säkerhetsventil som heter LK-513. Vem säljer såna?
 
Det gör rörfirmor.
 
Fast de har inget hemma och de stora firmorna säljer bara till företag. *suck*
 
bara för att klagöra, om du bytte säkerhetsventilen som var 1,5 bar så kan inte värmesystemet dreneraas via ett skvallerrör, värmesystemet har bara en säkerhets ventil.

den andra som heter LK är till tappvattnet, troligen står det 9 eller 10 bar på den, o det kvittar vilken sorts säkerhetesventil det är bara det står minst 9 bar på den. stäng tappvattnet när du skruvar loss den,
 
Japp, min VVS-reparatör sa samma sak. Vi bytte en SYR 1,5 bar, men det hjälpte inte, systemet tappar trycket. Den andra ventilen MÅSTE vara till tappvattnet, sa han. Mkt riktigt 0,9 MPa (9 bar) står det på locket.

Så nu tappar det tryck nån annan stans.........
 
_ap_
till att börja med vars droppade vattnet ifrån?
Kan ju vara att växlaren läcker och röret kommer från nån typ av uppsamlings plåt.
 
Nja det är tappvattensäkerhetsventilen som läcker så att det droppar. Men mitt värmesystem tappar tryck nån annanstans
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.