God fortsättning på det nya året!
Är ny medlem på detta forum och ska bygga hus med start i januari, hoppas vi iaf....Dags att beställa fönster och bestämma färg, men då måste vi veta vilken färg på fasad vi vill ha...
Älskar den silvergrå färgen som järnvitriol ger men skulle hellre vilja ha en lasyr. Kan någon tipsa om hur man får denna silergrå och väderbitna känslan av järnvitriol fast med lasyr istället. Tack på förhand....
 
Hej igen!
Visste inte riktigt hur göra för att skiva inlägg, hamnade under fel forum....sorry.
 
Välkommen till forumet! Moderator flyttar nog tråden rätt vad det lider.

Hittade detta på Beckers hemsida:

Fråga;
"Hej! Vi ska bygga nytt och är väldigt sugna på att ha järnvitriol på fasaden men är lite oroliga över resultatet då det kan variera en hel del. Det ger ju heller inget bra skydd så vi börjar mer och mer fundera på en lasyr som ger ett liknande färgresultat - finns det och vad heter den i såna fall?
Huset är ett 1 ½ plans lösvirkeshus i lite gammeldags stil med locklistpanel, vi kommer att ha vitlaserade knutar och tegelrött tak. Tips på färg på huvudentréns dörr?"

Svar:
"Järnvitriol ger en väldigt fin kulör på fasaden på ganska lång sikt och under den tiden varierar utseendet mycket på olika delar av huset. En skyddad yta under takfoten har en kulör och lite längre ner en helt annan. Det ser helt enkelt tråkigt ut de första åren. Jag skulle rekomendera er att lasera huset med Exponyl utomhuslasyr i kulör 9127. Det ger en kulör som överensstämmer bra med det slutliga resultatet av järnvitriol- men på en gång! Jag skulle måla ytterdörren i en djupröd kulör S 4060-Y90R (kolla mot teglet) det blir en fin brytning mellan fasad, knutar och dörr."

http://www.beckersnyahem.se/?goto=[http://www.beckersnyahem.se/templates/architect/view_question.php?question_id=823]
 
Tack för tipset!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.