Hej! Vi håller på att renovera vårt relativt nyköpta hus från 1938. Renoveringen innebär helt nytt kök inklusive nya vitvaror, golvslip+ommålning på plan 1+2, nytt badrum, ny dränering inkl yttre tilläggsisolering av grunden, rivning av träpanel med bakomliggande isolering (fuktig) i källaren med påföljande spackling och målning av källarens väggar och golv. Allt blir förhoppningsvis färdigt innan sommaren.

Vår förhoppning är givetvis att detta ökar värdet på fastigheten, förutom att det blir ett mer trivsamt boende! Efter renoveringen tänkte vi försöka lägga om lånen, för att minska topplånet så mycket som möjligt. Är man då enbart hänvisad till bankens värderingsman eller kan man anlita en oberoende värderare, tex mäklare?
 
Vi håller på med liknande projekt och anlitade en egen värderingman (en mäklare) och banken godtog den värderingen utan diskussion (vi behövde låna mer pengar till en renovering) och på detta sättet fick vi mycket fördelaktiga villkor och slapp en stor del av topplånet
 
Det är väl egentligen upp till banken att godkänna en värdering eller inte, så prata med dem så att ni inte gör en värdering själva som de ändå inte kommer att godta. Vissa banker har egen personal som gör värderingen och andra överlåter det till vissa mäklare.
 
Och har du lite tur så accpeterar banken en uppvärdering bara på vad du berättar om renoveringen, så ni slipper göra en regelrätt värdering.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.