Oljetanken har just åkt ut ur källaren och nu vill vi ha ett badkar där istället. Min fru som har en reumatisk sjukdom önskar varma bad, men pga hennes sjukdom är också ekonomin begränsad. Idag är det omålat betonggolv och omålade gjutna betongväggar. På motstående vägg finns dock elskåp så vi måste sätta en avgränsning mot det.. Ngn som har tips på hur vi gör badplatsen på ett billigt men ändå bra sätt?
 
Billigaste är ju att bara ställa ett badkar på golvet :)
du får nog berätta mer hur du har tänkt dig, antar att vatten och avlopp finns och detta inte ska bli ett permanent badrum?
 
Vatten och avlopp är det inga problem med. Det hamnar mitt under toa på plan 1 och vattenrören går under tak. Sifon finns på golvet. Ja, enklaste varianten är nog att ha råa vägar och golv, men vidare trevligt blir det ju inte, lite öststat....
Jo, ställer vi dit ett badkar blir det ju inte tillfälligt utan det blir nog kvar.
 
att måla väggar är inte så dyrt (silikatfärg). Finns små trätrallrutor av oljad trä att köpa fex Jula. Dom hackas i varandra så man kan bygga ett golvbit/trall framför badkaret. Litet besvärligt vid städning då man ska lyfta på dom för att städa under men varmt att stå på. Eller lägga klinker ... inte nödvändigt det dyraste? Någon trappsteg att göra det bekvämmare att kliva i badet ? Litet bord/kista att ställa tvål och annat vid karet och bevara handdukar i ?
Handduksvarmare eller en stång ovan radiator för att torka och värma är aldrig fel. Montera en typ av ledstång på vägg så man lättare tar sej ur karet?
En inbyggd och frigolitisolerad badkar håller värmen länge.
Gissar någon uppvärmning behövs i rummet ....
gaia
 
Färdiga trätrallrutor var ett bra tips. Idag så är golvet inte bara plant utan lutar mot en sifon, skulle man kunna regla upp med ngt för att få trallen plan? Där badkaret ska stå är ytan plan, men utanför lutar den.
 
Om elcentralen finns i sammma rum måste du troligen byta den, till en med högre kapslingsklass. Det kanske går att sätta upp en vägg så den inte hamnar i samma rum?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.