Hej
har byggt om på övervåningen och flyttat lite väggar och då också några vattenburna radiatorer.
Plockade bort 2st element 60 * 60 som hade samma frammatning, och drog presol ca 5meter från dom gamla elementens anslutning till ett nytt element 60 * 180. Men det blir ingen riktig värme på det.
Kommer bara vatten när jag luftar. Returen kall.
Presolen har en nivåskillnad upp och ner på ca 10-15cm på dom 5m fram till elementet pga bjälkar mm. Kan det bli luft som står kvar där? Fattar inte annars. Har stängt alla andra element och maxat cirkulationspumpen ett par timmar för att köra ut det men hjälper ej.
Tacksam för svar//David
 
Framledning och retur rätt kopplade?
Är strypningen på returen öppen?
Är termostat ventilen öppen (vill piggen komma ut?)

Protte
 
prototypen skrev:
Framledning och retur rätt kopplade?
Är strypningen på returen öppen?
Är termostat ventilen öppen (vill piggen komma ut?)

Protte
Om allt ovan stämmer? Prova att öppna shunten fullt o spola (lufta) tills endast varmt vatten kommer:)
 
Hej
Japp, det är rätt kopplat.
Returen är öppen.
Kör utan termostaten och piggen är ute.

körde ut ca 2 liter vatten idag, kom inte någon luft alls. Tycker inte att vattnet som kommer är så varmt som det borde:
Men det blev nog lite bättre efter luftningen. Om det var 1/3 som var ljummet utav elementet innan, så kanske det är 2/3 nu.
Men övriga element i huset är varmare.
Är en gammal kåk med grova pipor, och sedan är presolen klenare med 15mm, och kopplet på elementet är bara 12mm, tycker det är klent, men har hört mig för och det skall visst inte vara problem med ett så tunt rör...tycker dock att det ser klent ut till det stora elementet 60 * 180 + att det är dubbelt.

Kan nivåskillnaden på 10-15cm på framatningen/presolen spöka till det? Allt är inte igenbyggt ännu, så jag kan, om det tvunget måste göras,göra om ett avstick och dra upp presolen ngt så högsta punkt blir vid ett annat element = kan luftas där.
Tack//David
 
Har du väl fått igång det hela så är inte nivåskillnaden något problem, men det verka ju lite trögt som sagt.

Cirkulationspumpen borde orka spola igenom en nivåskillnad på 10 cm, har sett att trycket/lyfthöjden ska vara ca 50 cm.

Protte
 
Får du nån skillnad om du styper lite på dina termostater på dom andra elementen? Typ så att inte all värme sticker till dom stora?
 
Knekten, läs första inlägget
<Har stängt alla andra element och maxat cirkulationspumpen ett par timmar för att köra ut det men hjälper ej.>

så har den stackarn provat det mest uppenbara.

Protte
 
Ok! ska läsa bättre i fortsättningen,innan ja postar hej vilt:)
 
Hej
Har inte fått ordning på det.:(
Drog om frammatningen/presolrören idag så att högsta punkten går till ett avstick för ett nytt element så det går att lufta där. Men det hjälpte inte.
Jag har testat att stänga alla andra termostater utom ETT, för det har ett gammalt mässingsvred och det sitter som berget, tyvärr är det största elementet med dom grövsta piporna i hela huset.
Tycker ju ändå att om det bara är 2 st igång och jag maxar cirkulationspumpen i flera timmar så borde detr väl ha funkat? Annars får jag väl testa om jag kan stänga RETUREN till det gamla elementet , och på det viset bara köra det nya.
Men om jag nu skulle få igång det på det viset, blir det inte samma visa när jag sedan öppnar termostaterna i resten utav huset?
Någon som varit med om fabrikationsfel på nya Element eller koppel? Man börjar ju undra...
 
Hej ja hade liknande problem hos mig,när ja slulle få igång 2st element som satt ut på ett stick med klenare rör,fick hålla på bra länge o spola ut vatten ur lufft nippeln säkert en 30-40l åt gången tills det bara kommer varmvatten.Liksom tvinga igång ett.:) Vet inte om luft eller gammal "sörj" stod ivägen?
 
Tack, men jag har tyvärr inte den typen utav ventilhus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.