Hej!

Jag har fått erbjudande om att köpa en kamin med vattenmantel från en fabrik i England. Just nu finns det ingen som säljer den i Sverige. Går detta? Eller måste man ha en massa tillstånd?

Någon med erfarenhet/kunskap?
 
Hemmakatten
Inga som helst problem. :) Inom EU är det bara frakten du betalar, inget annat. Tänk dock på att kolla med byggnadsnämnden om du behöver bygglov för braskaminen. I vart fall behöver du nog göra en bygganmälan. Dessutom bör kaminen vara P-godkänd, annars riskerar du att inte få installationen godkänd av sotaren och kommunen.
 
Ok, bra!

Men, P-godkänd, vad innebär det?
 
Snackade med sotarn i går. Det var inga problem att importera en kamin från England. Det är ju inte i ett speciellt tätbebyggt område jag ska bygga i heller.

"Det är bara att köra", sa han. "Vi tillåter ju till och med att folk murar upp egna öppna spisar...så det är inget problem"
 
oj, tänk om man hade det så... Här är sotaren jättegnetig. Men man får väl se det positivt, vi hade inte murat någon egen spis ändå, utan köpt godkänd utrustning, och då är vi ju glada att grannarna också måste göra det!

/Elin
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.