Bygget går så sakteliga framåt, tro't eller ej :) Förutom att stöka ner (du ser ju på bilderna...)så håller vi just nu på att klä ena sidan av innerväggarna med råspont. Nästa steg är att dra tomrör för el. Planering för belysning pågår nu för fullt.

Vi söker råd och inspiration till en effektfull belysning av vårt vardagsrum och matsal. Som bilderna visar är det ungefär 5 meter som högst vid nocken. Nockbalken är byggets pärla med sina modiga 82 cm:s höjd och vi vill belysa den på nåt snyggt sätt.. Inte en enda infälld spotlight skall finnas i det här huset har vi bestämt. Rummet med de sneda fönstren är matsalen och vardagsrummet finns på andra sidan innerväggen.

Hur gör vi? Förutom nån belysning av balken måste ju nån annan "riktig" belysning finnas också.. Frihängande? Väggfasta lampor?

Innertaket blir vitmålad träpanel (dubbelfas) i 8 eller 10 tums bredd.

Huset har vi ritat själva, men inredning är verkligen inte vår starka sida så här behöver vi all hjälp vi kan få :p
 
  • IMG_5682 (Large).jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • IMG_5678 (Large).jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • IMG_5679 (Large).jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Snyggt hus! ..har du fler bilder? Vi håller på att bygga ut vårt hus och vi har ett fönsterparti som liknar erat (fast vårt fortsätter något förbi nocken). Vi har också en rejäl limträbalk i nocken men vi har isolerat så mycket på undersidan att den tyvärr bara kan anas...

Tyvärr har jag inget tips på hur du ska belysa nockbalken.
 
lägg en hörnlist ca en halv meter från balken och lägg en raggar slang i den Vet ja.
justera vinkeln/storleken på listen så att slangen inte går se någonstans nerifrån...
ett annat alternativ för att slippa se något på innetaket är stjärnhimmel med fiber optik borra1,5mm hål ca 5-10 cm från balken och led ut fiberoptiken i de hålen dock har jag inte sett kit med mycket långre fiber trådar än 2,5 m vilket innebär att du måste ha luckor i taket där lampan är gömd.

vi ha satt spottar på väggen som lyser upp mot balken men så syns den endast 4m i det rummet... tror inte det funkar när det blir de avstånden du verkar ha.
lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.