Hej!
Håller på och velar vad vi skall ha för stänkskydd ovanför diskbänken i vårt nya kök. Var inne på att ha glas från början, men det blir svårt pga att vi har svåra vinklar. Kakel är vi inte så sugna på. Kvarstår att måla eller att sätta tapet som klarar fukt. Våtrumstapet? Ngn som har tips? Finns det några fina? (vill inte att det ska se ut som ett 70-talsbadrum i köket...)
 
Våtrumstapeter finns, men vet inte om det finns så väldigt stort utbud av det. Vi har i vår butik endast en katalog. Finns säkert fler men vi har ingen efterfrågan på det.

Ett tips är att måla ytan med väggfärg för att sedan lacka med klarlack ett par gånger. Det blir också ett bra stänkskydd. Det går ju även att måla något fint mönster. Vanlig tapet fungerar också om ni lackar ovanpå. Glöm bara inte att lägga en silikonsträng mellan vägg och bänkskiva.
 
Menar ni våtrumsväggmatta eller vinyltapet???? För vinyltapeter finns det väl gott om och skulle säkert fungera jättebra som stänkskydd. Om man dessurom stryker lite klarlack över ev skarvar så håller det bra. (påstår hon som satte blommig vinyltapet i tvättrumstaket för 30-år sedan.) I samma rum finns bastu och dusch också och taket är fortfarande intakt ;)
 
Ja, vinyltapeter finns det gott om. Man bör ju då välja någon med extra hög tvättbarhet, alltså minst tre vågor eller gärna en borste i symbolen för tvättbarheten. Det finns det inte lika många av. Men säkerligen kan ni hitta någon passande.
 
Hemmakatten
Ett alternativ är att måla med våtrumsfärg i valfri färg. Det blir blankt, hållbart och snyggt.
 
Såg en läcker variant i ett engelskt inredningsprogram då de tog slätt gummigolv som stänkskydd med avbrytning för en rostfri skiva bakom spisen.
 
Tack för svar!! Ngt speciellt lack jag borde ha, om jag skulle lacka en vanlig tapet??
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.