sitter hemma med sjukt barn och får rapport från sambon: stomresningen av vårt prefabhus tar längre tid än man trott. Taket kommer inte på plats förrän imorgon (väggarna är uppe)....och det regnar...hur illa är det?
 
Man hoppas att dom får dit tak så det ligger över ytterväggarna så att det inte blir så mycket i dom. Är det boardtak så kan man ju hoppas att de lägger första skivan runt om det har jag alltid gjort när jag rest hus för att inte få in så mycket vatten. Men ställer man in lite värme senare så torkar det allt ut.
 
Hoppas kan man, men inte troligt. Det är tre stycken stora stålbalkar som de inte vill montera i mörkret så taket på imorgon. Enligt byggledaren så ska det inte vara någon fara eftersom ytterväggarna fortfarande är plastade från fabriken. Ingen fara med isoleringen men kanske kommer det komma fukt på gipsskivorna, enligt honom. Om det stämmer så är det inte så allvarligt...
 
Så länge inte vattnet tar sig in innanför plasten och byggs igen väldigt fort ska det gå bra...

Lycka till med allt
 
Ja, det är väl bara att hålla tummarna så får de kolla imorgon bitti. Det skulle visst sluta regna inatt:) Sambon har jobbat med idag och han tyckte det verkade som det var ordentligt plastat. Dessutom kunde han se att vi lyckats pricka in vinkeln på huset (dvs utsikten) precis som vi tänkt oss:)

Tack så mycket!
 
En fråga till: kan man kolla fukt i väggarna i efterhand på nåt sätt? Funkar det med vanlig fuktmätare? Hur funkar det och ska man kolla vid flera tillfällen? Typ imorgon och sedan fortsätta mäta för att kolla att det verkligen "torkat ut"?

ja, det blev visst flera frågor...
 
Det blir till att svara JA på alla dina frågor. Kolla med din KA om vad som gäller och hur han hade tänkt följa upp att det inte blivit fuktigt i väggarna. Om han inte hade tänkte kolla det så kan det vara idé att göra det själv.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.