Vi funderar på att bygga Lönneberga från Eksjöhus.

Har läst runt här på forumet (backade ända till 2005, längre orkade jag inte), och förstår att det finns en hel del åsikter om Eksjöhus. Det verkar dock som att det var någon slags kulmen för ca. 2 år sedan och de nyare kommentarerna verkar nöjda! (Det är ju inte värre än att företag kan ta åt sig av kritik och bättra sig).

Är det någon som har byggt/ska bygga Lönneberga, här i Göteborg eller någon annanstans?
Vad har ni för erfarenheter vad gäller entreprenör, välja själv eller gå på Eksjöhus förslag?
Beställer ni nyckelfärdigt eller bygger ni något själva?
Är det något annat vi borde tänka extra på?


Mvh. Angelica & Andreas
 
Uppfattningen om ett husföretag påverkas nog mycket av hur de jobbar lokalt. Bygger själv med Eksjöhus i Kalmar och allt verkar allt fungera bra. Stomresningen var för en månad sedan.
Vet tyvärr ingen om hur Eksjöhus jobbar i Göteborg, men vi har gått på Eksjöhus förslag och är nöjda hittills.
 
....Och är hittills jättenöjda.
Vi ska precis börja gjuta grunden och har varit på byggmöte med kommunen. Vi bygger i Östersund. På kommunen öste dom beröm över Eksjöhus. Inga problem med något och dom tycker att Eksjöhus har en mycket hög standard. Det har inte varit några problem eller tvister här med Eksjöhus och då har dom ändå funnits här i över 10 år.

Men om ni är oroliga så ring kommunen och hör hur det är i just er kommun med Eksjöhus.

MvH Bettan
 
Hur mycket strul det blir hänger så gott som enbart på entreprenören/erna.

Ni köper en husbyggsats av Eksjöhus. Material, konstruktion, ritningar etc från Eksjöhus håller god kvalitet och jag har mycket sällan hört att det krånglar med att få rättelser från Eksjöhus om det skulle vara något fel på "byggsatsen".

Ni skriver sedan ett eller flera kontrakt med entreprenörer som ska bygga huset. Det är här det oftast kan gå snett. Oavsett hur bra husleveransen är så beror slutresultatet helt och hållet på att era entreprenörer gör ett bra jobb och att dom på ett proffsigt och smidigt sett kan hantera strul som (alltid) uppkommer.

De flesta negativa synpunkter man hört om Eksjöhus (eller andra husleverantörer) verkar bero på att folk har svårt att förstå den här uppdelningen av ansvar mellan husleverantören och entreprenörerna.

Bygger du med någon som erbjuder totalentreprenad, tex Myresjöhus, är förstås situationen en annan.

Själva har vi byggt ett Eksjöhus Lönneberga strax utanför Linköping. Eksjöhus skötte sig bra och entreprenörerna gjorde i stort sett bra jobb - lite smågnissel här och där bara.

Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.