Vi kollade vål elmätare idag och räknade på vad den stod från förra räkningen. Lite mer än 1000 kvh har vi förbrukat denna månad, dvs mer än dubbelt så mycket från Oktober månad. Det är våra sabla elradiatorer som drar så mycket :(
Dessutom har vi direktverkande el.

Några tips för att dra ner elkostnaderna?
 
Redigerat:
En stor Luft/luft värmepump?

Jag är så grumt nöjd med min pump som sparar mig 6-7000kr/år.
 
lite mer än 1000kwh på en månad i ett direkt-el hus?
Hade vart glad om man hade hamnat där. November hamnade vi på lite över 1800kwh i ett direkt-el radhus på 115kvm.
L/L pump är nog tyvärr det bästa alternativet, men annars är de väl standard sakerna; sänk temperaturen 2 grader, duscha mindre/kortare, se på mindre TV och använd datorer mindre, släck lampor etc etc...
 
Men att släcka lampor, stänga av tv´n osv i ett hus med direktverkande el är ganska meningslöst då dessa apparater ger värme som annars måste skjutas till av radiatorerna....

Så tänd lamporna, sätt på tv´n och datorn så får du lite utbyte av kwh-timmarna!
 
Jo det kanske låter lite men vi är 2 personer, har ca 3 element igång i hela huset (har iofs haft lite golv värme på av och till). Tvättar och torktumlar i snitt ca 2 gånger i veckan, stänger av alla apparater med riktigt strömbrytarknapp. Är noga med att släcka alla lampor. Eldar dagligen i braskaminen, tyvärr står braskaminen vid en trapp så all värme försvinner uppåt. Något tips emot detta?

Drar det extra mycket om man stänger av och på värmen från och till? Tänkte främst på golvvärmen där vi har gjort så några gånger.

Vi har också tänkt på en luftvärmepump men har också läst att dom fungerar bäst i hus med öppen planlösning. Vi bor i ett gammalt hus från 1800 talet som iofs är renoverat men det är ändå mycket väggar.
 
1MWh el (ink uppvärmning) i nov låter som extremt låg förbrukning tycker jag.

Vi gjorde iof. bara av med 280KWh el, men då tillkommer 1600KWh för fjärrvärme (uppvärmning och varmvatten) oxå.
 
I oktober hade vi en förbrukning på 480 kvh, och fick en räkning från uppsala el på 1221:- + 326:- till eon.

Denna månad har vi använt mer än dubbelt så mycket så vi kommer att få en skyhög elräkning.
 
Fasen, nu tror jag att jag vet vad det handlar om.
Jag var bergsäker på att mätaren lästes av en gång i månaden då den gör det från Eon. Men nu ser jag på uppsala els hemsida att den är baserad på vad dom tror att man kommer att förbruka. Fakturan efteråt blir det en sedan avdrag eller påslag på ens egentliga förbrukning. Från och med nu skall vi göra en avläsning själv och lämna in exakta siffran.
 
Någonting är ju fel, 480kw och elräkning på 1540:-!!!!!! Är det beräknad förbrukning ni betalar för eller faktisk? Är det beräknad så stäms väl det av 1 gång om året med återbetalning eller man får en faktura på mellanskillnad.
Är det faktisk förbrukning så är ju något riktigt fel, det innebär ju över 3kr per kWh inkl. allt och det är ju orealistiskt även om man har tillsvidarepris.

Vi hade en förbrukning på drygt 800 kWh i Oktober och en faktura på 1200:- från Eon inkl. allt så er faktura skulle ju varit på max 700-800:-.
 
Ok du kom på det själv, precis vad jag misstänkte.
 
Den 31 Oktober stod mätaren på (enligt Eon) på 14622 kwh och idag läste jag av mätaren och den stod på 15700. Dvs i november har vi spenderat 1078 kwh. Vad kan vi räkna med för kostnad ungefär?

Vad jag förstår så är det låg förbrukning men jag blev så orolig med tanke på att räkningarna tidigare varit så höga fast att vi har spenderat väldigt lite el.
Vi bor trots allt i ett hus med direktverkande el.
 
Elräkningar ser ju ut som dom gör med avgifter hit och dit och sen är ju frågan vad ni har för pris från elleverantören, räknar man på 1 kr per kWh så landar det väl på 1600-1700 inkl.moms totalt med elleverans och nätavgifter inräknade.

Ja ni har otroligt låg förbrukning för att vara ett direktverkande elhus, om man tar bort hushållselen som man brukar säga ligga på mellan 500-600 kWh i månaden som schablon så har ni varmvatten och uppvärmning riktigt billgt för en Novembermånad i Stockholmstrakten.
 
tycker det är spännande att jämföra, så jag bidrar med mitt då vi är nyinflyttade o inte vet var det kommer hamna riktigt..

1020 kwh i november för allt, hushållsel o bergvärmepump, 155m2 boarea o 45 uppvärmt garage.
 
Hej, vi har förbrukat totalt 1665 kWh. Detta fördelat på,
värme 981 kWh,
hushållsel 684 kWh.
Huset är enplans på 145 m2,
enrörs system,
luft/vatten uppvärmning,
byggt 1965,
ej tilläggsisolerat, 95mm i vägg, 150-120mm kutterspån vind.
Håller för tillfället på att renovera ett rum på 25m2 där jag kopplat bort 2 st element och värmer detta med ett elelement.
Vi är 3 i hushållet, datorn står på förjämnan och grabbens tv likaså.
Hade i fjor 8875 kWh i uppvärmning och 6069 kWh i hushålls el.
21 grader C
Bor i nordöstra skåne.

Mvh
j-enson
 
Ok, jag fortsätter...

Värme + varmvatten: 1992 kWh (fjärrvärme)
Hushållsel: 135 kWh
Innomhustemp.: 19°C
Utomhusmedeltemp.: 2,4°C

Huset är ett ett 1,5 plans timmerhus på ca. 130 m² byggt 1924 tämligen smådragit och otätt här och var, men det skall det väl bli ändring på så småningom.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.