Jag hade både hella 2000 och biggknick på min tidigare bil. Jag kunde välja vilka jag ville ha påslagna och kan då såga att biggknick ger ett rektangulärt ljusfällt framför bilen medans hella lamporna gav ett bredare jämnare ljus. Min känsla är att hella är vilsammare och tydligare i vägkanterna snett framför bilen. Jag antar att det nya hella lamporna är ännu bättre än 2000 som hade några år på nacken. Men en sak är helt klar storleken har betydelse sen kan folk såga vad dom vill. Stor lampa=mer ljus.
 
galento
Hej,kollar också efter en bra kombination av pris och ljusflöde,skulle vilja ha en bredare ljusbild.Tänkte montera 2-3 lampor i frontbågen.SIM lamporna har väl Swedol bl.a tror jag.

Någon som testat Bosch Profil 210 ?? Eller som Jerk skriver det kanske är bättre att statsa
på 2 stora lampor istället :confused:
 
galento skrev:
Hej,kollar också efter en bra kombination av pris och ljusflöde,skulle vilja ha en bredare ljusbild.Tänkte montera 2-3 lampor i frontbågen.SIM lamporna har väl Swedol bl.a tror jag.

:
Kommer inom snar framtid xenon konvertera SIM lampor från swedol..ska enligt rykten bli riktigt bra ljus till ett oslagbart pris!!
 
wetex skrev:
Kommer inom snar framtid xenon konvertera SIM lampor från swedol..ska enligt rykten bli riktigt bra ljus till ett oslagbart pris!!
...som jag skrev tidigare har jag sett denna kombination tidigare och du kommer inte ångra dig!

Appropå Xenonkovertering så körde jag en liten mörkerorientering med moppen för ett tag sedan och lånade då en polares hjälm som han har när han kör Enduro. Det är en lite strålkastare med Xenonlampa i och jag lovar att det var bra ljus!!!
 
  • rally001.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Patrik440
  • Laddar…
Är nöjd så här långt med mina 3003:surprised:r, lämnade dock in bilen för installation så att notan blev aningens dyrare men inte så dyrt ändå, 800kr för 2,5h jobb inklusive nya skyddslock, bosch visserligen men spelar ingen roll eftersom de passade.

Har ju plats för ett pencil ljus i mitten så det blir väl nästa års investering :)
 
Vart lämnade du in dom, och vad gjordes?
 
Åkte till lokal volvoverkstad inte bilia eller dyligt.

Allt utom fastsättning av ljusen gjordes eftersom jag redan gjort det innan, kabeldragningen blev snygg och dold, samt så satte han dit stagen på en gång när han ändå höll på.

Lustigt nu när man köpt xa ljus..åkte ifrån dalarna igår eftermiddag mitt i ett ymmigt snöfall blev till att köra på halvljus i ca 20mil :(
 
Alpha skrev:
Lustigt nu när man köpt xa ljus..åkte ifrån dalarna igår eftermiddag mitt i ett ymmigt snöfall blev till att köra på halvljus i ca 20mil :([/QUOTE

har du blå eller vita ljus?

undrar eftersom en del säger att blå ljus funkar bättre i snörök
 
Glasen är blåa men lamporna vanliga "vita", blir inge dovt sken utan mer vitt ljus, har iof 100W på extra ljusen, hade nog kört av vägen om jag kört med helljuset på när det yrde som mest.

Här i glesbygden så använder de pilplogpinnar med ett litet litet reflexband som knappt syns, borde ju inte vara tillåtet på riksvägar :(
 
Alpha skrev:
blev till att köra på halvljus i ca 20mil :(
Har du inte monterat brytare för att koppla bort extraljusen?
Eller var det för tätt för enbart helljus?
 
Nix har ingen brytare inne i kupén, hade väl kunnat dragit ur säkringen om jag hade tänkt till men vetti tusan om jag kunnat kört med helljus ändå.

Nu har jag ett annat problem, i morse startade inte bilen, batteriet heldött, inget som stått på samt haft bilen i kallgarage iof men är ca 10 grader varmare där,
har aldrig haft problem med dålig kräm hittills sedan så har jag ju kört en hel del som nämnt utan helljus så batteriet borde ju ha laddas då om inte det är nån krypström som drar ifrån inkopplingen av xa ljusen så är väl batteriet slut.

Ska vänta nån timme till och se om den startar så får mekken mäta lite..:(
 
Skamligt värre..glömde bort att jag tände taklampan i bilen som jag tydligen inte slog av då jag letade efter snöborsten igår, lär väl tänka på det i framtiden om jag kommer ihåg..mutter mutter man får se det positiva i de negativa :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.