Såvida din tvättstuga klassas som våtrum eller inte avgör inte jag. Tycker du ska konsultera ditt försäkringsbolag om vad som gäller ifall en vattenskada uppstår. Är ju tråkigt om dom klassar det som ett våtutrymme...
 
Kan det vara så olika mellan försäkringsbolag! Ja, det är nog bäst att kolla.
 
Om man vill ha en slät yta som är lite vattenavvisande har danogips en puts för våtrum. I sverige är den endast godkänd som underlag men i tyskland används den som finish enligt tillverkarna. Har en mycket vacker vit fin yta, alltså om man vill slippa blanka färger på väv. Enligt dom så är den avtorkningsbar och tålig. I tyskland används den mycket istället för den lilla kalerutan ovanför handfat på toaletter.
http://byggsystem.knaufdanogips.se/xpdf/gipsputs-i-vatrum.pdf

Om man är ute efter tåliga väggar annars, inte för att det måste vara våtrum egentligen men bara för att man vill ha det lättskött i sin tvättstuga, så finns det ju många alternativ till kakel eller målade väggar. tex fibo trespo badrumspanel, som har kommit nya färger och mönster nu i år. Rätt så dyrt dock, ca 500/kvm, men går att montera direkt på reglar. Och armstrong har nya våtrumsmattor för vägg och golv.
 
Hemmakatten
Vi har våtrumsfärg i pannrummet, tvättstugan, i delar av toa och på kortväggar vid köksbänk. Det är en jättebra färg. Tålig och mycket lätt att torka av. Den är blankare än vanlig väggfärg.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.