Hej.

Jag letar som en galning efter en tapet från Boråstapeter som heter 11232 i serien Form & inspiration. Jag bad den lokala Colorama affären i Uppsala ringa och kontrollera eventuella lager på ovanstående fabrik med svaret att den är helt slut.

Är det någon som kan ge mig tips på var jag skall börja leta för att hitta en ynka rulle av denna fantastiskt snygga tapet?

Mvh
Matts
 
  • perlan007.jpg
Den tapeten utgick ur Boråstapeters sortiment för ungefär två år sedan nu. Skulle tro att den blir väldigt svår att få tag på... Det finns en snubbe i Karlstad som livnär sig på att köpa upp gamla Borosan och Decorama-kollektioner och sälja dom dyrt till färggrossarna som letar åt målare som ska bättra på i lägenheter. Kommer tyvärr inte ihåg namnet på firman... Men prova att söka på tapeter+Karlstad eller något.

Önskar dig verkligen lycka till i sökandet! Tror dock att du får leta efter någon liknande tapet istället. Återkom gärna med besked om hur det gick för dig.
 
Tommy Show på Mix Megapol i Göteborg är en jäv-l på att lösa diverse lyssnaruppdrag. Typ sånt problem som du beskriver.

Kanske inte det bästa tipset i modern tid, men försöka duger ju.
 
Hahaha! Den var riktigt bra den! Man får ju i alla fall något gott från havet om han misslyckas med sitt uppdrag. Tror kanske man ska skicka in en tapetefterlysning som man vet kommer gå i stöpet nästa gång man är sugen på en slemmig firre.
 
Det är en grym ide! Leta fram en gammal Borosankatalog från 2001, och försöka få han att fixa fram nån stackars bård. Ska nog pröva det, bara för att. Tommy rular. Stenhårt.
 
Hej! Det finns en tapetaffär i Göteborg som flera gånger har hjälpt oss då vi har behövt komplettera utgångna tapeter. De tillhör nu "Colorama", ligger på Danska Vägen (fast det spelar kanske ingen roll...men som Göteborgare vet man vilken butiken är *ler*) Ring dom och fråga om de inte kan hjälpa till! Tel 031-3375550.
 
Tackar så mycket för tipset, jag skall prova under morgondagen. :)

Mvh
Matts
 
Ja jävlar, tyvärr fanns den inte på Colorama i Göteborg och heller inte på Falks i Karlstad, nu börjar jag snart att grina...:surprised:

Återigen tack för era tips.

Mvh
Matts
 
Ja du Matts! Det blir nog till att leta upp en annan tapet tyvärr. Synd att tipsen inte tog dig hela vägen fram.
 
Det finns ju firmor som trycker upp tapeter efter beställning, efter gamla förlagor. De fixar kanske att trycka efter moderna förlagor också. (Inte säkert tror att de ofta jobbar med limfärgstryck.) Men det kanske kan bli svårt med färgmatchningen om tapeten ska sitta intill där du tidigare har tapetserat med "samma" tapet – jag antar att det är så eftersom du bara ska ha en rulle?
 
Men oavsett om du hittar din tapet, så är det troligtvis färgskillnader iom olika färgbad. OM du nu skall sätta den bredvid samma tapet vill säga.
 
Testa den här butiken! De har massor av gamla tapeter.
Färg & Tapetspecialisten
Besöksadress: Backavägen 1
Postnr: 417 05 Ort: Göteborg
Telefon: 031-22 33 43
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.