Hej
jag har lite funderingar kring det här med ventilation å självdrag.
vårt hus byggt -49 med självdrag. (det drar så man får hålla i hatten;) )
olje panna som vi bytt ut till pellets för att fortfarande ha varm skorsten.
men d e ju så j-la dragigt (å svin kalla golv.)
har förstått att det ska vara lite dragigt eller? vi har tätat ngra fönster med sån här skumgummi list å några med garn (som det var från början men nytt garn från gysinge) alla är tätade på ngt sätt, men vi skulle vilja täta mer. som det är nu måste man ha tofflor å haalsduk på sig om man sitter framför ett fönster och det är mer än 5-minus. men hur tätt kan det vara innan självdraget försvinner så att säga.
vi har ingen annan ventilation alls.
När vi köpte huset tyckte besiktningsmannen att vi skulle installera pax fläktar i badrum och sovrum. vi har inte gjort det än (5år senare) men har väl planer på det i alla fall.
 
Hur är huset isolerat? Är det sågspån/kutterspån och inget är gjort kan du nog räkna med att isoleringen har sjunkit ihop och det blir drag exempelvis under fönster och vid golvet längs ytterväggen (om trossbotten är isolerad med spån).

Det går inte generellt sett att säga när ett befintligt självdragssystem upphör att fungera, det beror på en mängd olika faktorer. Men jag har sett gamla hus där självdraget inte funkar eller t o m går bakvägen efter det att man tilläggsisolerat och/eller bytt fönster och/eller bytt värmesystem.
 
vi har källare i huset men golven är isolerade med spån. huset är tilläggs isolerat -98
 
Täta fönster mm och sätt in uteluftsventiler i vägg eller fönster?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.