Katt är inte ett alternativ? Kattmat är en billig försäkring mot råttor & möss. De käkar inte upp dem men fungerar "avstötande" ;)
 
Vår katt släpar in möss, som sen ligger och ruttnar nånstans. Kan ta ett tag att hitta dessa lik. Ofta blir de skadade och springer och gömmer sig i nåt skrymsle där de sen dör. Det är speciellt besvärligt i förrådet i källaren, det är stört omöjligt att hitta musen. Man får stå ut med lukten ett tag, det går över.

Du kan väl täta alla hål mot uteväggar och ventiler du hittar. Sätt fällor på ställen som du kan vittja. Obs! Glöm inte att knyta fast fällan, det kan bli att fällan slår igen lite olyckligt så att musen springer iväg med den inne i väggen om du har satt fällan där. Kanske inte spelar nån roll, fällor är billiga, dock får du stå ut med lukten ett tag när musen har lagt sig att dö.
 
Redigerat:
Vi har haft samma problem..

Vi satte musfällor runt huset. Efter en vecka ringde vi Anticimex och dom kom ut med betesstationer. Inget hände förutom att vi fortfarande vaknade varje natt av att musen sprang över sovrumstaket (träpanel).. Inte kul, man är ju orolig för elledningar mm. Det slutade med att vi bröt upp taket i ena hörnet. Upp med en fälla som vi betade med marabou mjölkchoklad (har alltid fångat dom förr om åren med choklad). Vi band även fast fällan så inte skulle "försvinna" iväg..
Jackpot, på kvällen hörde vi dom välbekanta små rappa stegen... tyst... rappa steg.. tyst och så ett Smack...:D

Tack marabou...

Petra
 
  • Gilla
Rudolf1
  • Laddar…
mikaelbe skrev:
Du kan väl täta alla hål mot uteväggar och ventiler du hittar. Sätt fällor på ställen som du kan vittja.
Är det någon mening med att täta ev inloppshål till huset och sedan sätta ut betesstationer? Då kommer de som redan är inne i huset ju inte ut?! Borde väl bara bättre att täta hålen (om man nu hittar dem) och sedan öppna upp några hål så att de kan komma in och hitta de råttfällor man satt upp exvis under diskhon.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.