T
Finns det något reglemente som håller ordning på de företag/underleverantörer som gräver för fjärrvärme i gatorna ? Hos oss spärrar dom helt sonika av gator under flera dagar genom att ställa ut betongsuggor vilket förhindrar folk att komma hem med sina bilar. Hos några kommer det dessutom att bli följande:
Just nu allt uppgrävt- ska återslutas, sen grävas upp på nytt på samma ställe under feb 09- sen återslutas igen, sen slutuppgrävning i sept-09 samt återslutning av gata.

Totalt alltså 3st uppgrävningar av samma gata för 1 st installation, alla dessa grävarbeten medför att gatan knappast blir framkomlig alls, den är 3:10 bred, varubud m.m kommer inte fram, grävfirman NCC har meddelat att området får inkoppling mellan aug-april, men det visar sig nu att man ska härja tills sept.
Detta medför naturligtvis stora men för oss boende, var går gränsen för detta gräv-vanvett ?
 
Det är kommunen som ger entrepenörer rätt att stänga av gator. Prata med dem och se om de inte kan finna en bättre lösning för det hela.

Fungerar inte det, så gå samman alla grannar och kräv t.ex. hotellevakuering under tiden de håller på eftersom räddningstjänsten inte kan komma fram till husen om det händer något. Med lite rabalder i media och risk att få en massa negativ publicitet brukar alltid någon chef som bestämmer något fundera ut något bättre.
 
Det krävs lov av polisen för att få blockera en gata.
Kontrollera att de har ett sådant "belamringslov av gatumark" och vad det isåfall sår för villkor i detta.
Om de saknar ett sådant eller bryter mot villkoren så kan du gå på dem att rätta till felaktigheterna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.