Hej

Är på jakt efter foder och golvlister i typiskt 1920 tal stil.
Vi har listor i huset som är sen orginal( 1920 är huset byggt)

Vi har åkt runt på Beijer, Bauhaus, Fredells och Otpima men ej hittat några i den stilen.

Några som har tips på var man kan hitta bättre sortiment. Eller beställa ifrån.
Allt tips tas tacksamt emot.

Bor i Stockholmsområdet.

Tack
//Tuborg
 
Våra grannar beslöt att köpa foder till sitt 30-talshus från Henriksbergs snickeri (http://henriksbergssnickerier.se/) - inte för att bara de kan fixa det, utan för att de ligger i närheten. Kontakta ett snickeri i din egen närhet - det är mitt tips.
 
Redigerat:
Ekesiöö i Bromma har skapligt utbud. Det finns en firma i Vasastan som har en del (dyra). Sök annars på hyvlerier som brukar ha bilder på sortimentet och om du inte vill beställa direkt från dem, hör vilka återförsäljare de har i Sthlm.
Det är långt billigare att köpa utan butikernas pålägg.
(Kuriosa: en bekant skulle ha lister till hela huset, ett sekelskiftesdito, och valde ut profilerna på Ekesiöö där också uppgifter om hyvleriet fanns. Han beställde sedan ett knippe lister som hyvleriet lossade hos honom eftersom de ändå tog den vägen på väg till Bromma).

Glömde byggnadsvårdsbutikerna. Nacka t.ex eller deras filial vid Ulriksdal.
 
Redigerat:
Södermalms trä har mycket att välja på, ligger på årstafälet numera.

http://www.nordstroms.se/site.aspx?id=41

De kan ta fram kundspecifika profiler om du vill, vi gjorde det till hela huset och det blev inte mycket dyrare än att köpa "standard"
 
W
Jag lät http://www.allmogetra.com/ i Restad (vänersborg) ta fram stål efter mina orginallister & foder och sedan fick han htvla upp till hela huset. Kostnaden var mindre en den vita tunna standard skiten de säljer i byggbutikerna och då e dessa riktiga grejjer som är mellan 28-34 mm tjock.
Gå in på länken och klicka på inspiration så e det tre bilder på lister & foder från mitt hus. Säkert inga prblem att skicka dem.
 
Vi köpte en fräs och gjorde egna. Vi var och tittade på bl a Abi trä som har en hel del fina lister till golv, fönster etc för olika tisepoker. Men min personliga åsikt är att allt vi tittat på har varit för allmogeaktigt och svarvat. Vårt hus 1924 har väldigt rena linjer.
 
köp MDF-BOARD i valfri tjocklek, såga till lagom höga och sedan fräser du den fasen du vill ha.

Enkelt, men framför allt billigt!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.