Hur nära kan man gå med fönster mot ett hörn utan att konstruktionen blir extra krånglig och därmed dyrare? Jag vill alltså gå så långt som möjligt in i hörnet med de två fönsterna som ligger närmast hörnet av de två mötande väggarna. Det gäller ett hus med träfasad och trästomme.

Spelar fönstrens bredd in i detta (i detta fall handlar det om ca 1.6 meters bredd)? Spelar det någon roll om det är på övervåning eller undervåning på ett tvåplanshus (belastning)?
 
hej ! det brukar funka å montera fönstrena så dom möter kant i kant inv. montera limträpelare 115 i utv hörnet ev vkr ,beror på tyngderna ovanifrån.fönster som monteras på detta sätt är snyggt. Bilden nedan visar ett montage på detta sätt,plåt arbetena är dock inte färdiga.
 
  • IMG_3772.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tack! Ställer det till problem om att av fönsterna är en skjutdörr, fast där den fasta delen av skjutdörren är närmast hörnet?

Och vad innebär lösningen med limträpelaren rent kostnadsmässigt, jämfört med en "normallösning"?
 
Hej ! det har ingen betydelse om det monteras en skjutdörr. kostnaden bör inte påverkas.Förmodligen behövs det bärlinor över partierna.
 
  • Gilla
MrRose
  • Laddar…
OK! Vilken läcker fasad det var på huset på bilden förresten. Är det något du själv jobbar på?
 
Såhär kan det se ut konstruktionsmässigt. Vi har fönster i flera hörn, hörnstolparna är 95x95 om jag minns rätt och det det är en takterass på drygt 20 m2 ovanpå rummet på bilden. Det klarar alltså både snölast och ett antal personer som hoppar runt.
 
  • 112-1215_IMG.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tack!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.