Status
Tråden går ej att kommentera.
Sökarn
När bilen lämnar en vattenpöl i garaget kan den ta en vecka att torka bort. Det är bara lite självdrag genom garagedörren och gott om plats till förvaring. Inget mögel eller märkbart snabbt rostande har synts till. Kan det skada datorer mm om jag inte bättrar på ventilationen?
 
Ja. är inget bra att ha elektronik där. De kommer få .... och nu kommer ja inte på ordet. Men de kommer korrogera i metallbanorna på kretskorten där de saknas skydd.

Elektronik ska ligga så torrt som möjligt.

Men visst har elektroniken ingen direkt värde så spelar de ingen roll
 
Snailman
lytar kan oxå ta skada av fukt (har förvarat ett par gamla rullbandare på detta sätt, båda brann när de skulle testas efter nåt decennium...
 
lytar?
Elektrolyter typ kondensatorer eller?
 
Snailman
ja, men är inte säker på om det är fukten eller att de inte används på lång tid som är problemet, köper man gamla lytar så ska man visst försiktigt motionera dem med små spänningar först och sedan öka allteftersom....
 
Visst kan man motionera både gamla och nya elektrolytkondingar med låg spänning till att börja med och sedan succesivt öka spänningen till kondingens märkspänning. Har för mig att man gör detta för att öka kondingens livslängd. Annars är ju problemet är att de torkar med tiden d.v.s. de åldras och då finns det inget annat att göra än att byta ut dem.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.