Hej,

Funderar på att låta elektrikern sätta en glödljusdimmer 60-400 w i ett rum i källaren (har en som blev över vid renoveringen). Väggmaterial är spånskiva med glasfiber. Blir det någon nämnvärd värmeutveckling från trafon som sticker ut 1 cm på baksidan (max belastning blir troligen 200 w)? Måste den sättas i dosa eller räcker det med 1-2 cm fritt utrymme runt och bakom?
 
Hur menar du? Skall du montera en apparat i väggen utan dosa? Utveckla lite gärna lite mer.
 
Självklart ska den ju sitta i en dosa. Använd en ROT-variant.
 
nja, det är ju som sagt en utanpåliggande dimmer, och jag tänker be honom dra kablar synligt också. Den är endast en 1 cm djup 3-4 cm bred hårdplasttäckt trafodel som skulle behöva fällas in, och det jag undrar är om det kan bli värmeutveckling från den och att den därmed kräver dosa.
 
Det verkar som om din (infällda?) dimmer saknar en monteringsram, en utanpåliggande apparat ska inte ha några utstickande delar på baksidan. Så följdaktligen montera en dosa bakom, om du inte har ramen. Borde iofs din elektriker känna till.
 
ok, satsar nog på dosa då, för den bygger redan en hel del på höjden. Det är en kombinerad dim + trapp från elko, kanske dom är lite unika med att bygga på detta sättet?
 
Vad är det för e-nr eller artikelnr. på den?
 
400 gl är modellen, vet tyvärr inte vilket artnr eller enr. Hade tänkt köra 4*50w halogen, men den är 4 år gammal, och halo var väl inte lika vanligt då. Någon som vet om den funkar med halo?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.