Hej

Vi har nu varit runt på ca 10 olika husfirmor och det lutar åt scanhaus för vår del.

Förstår att de ganska nyligen har ändrat sitt koncept. Nu bygger de inte nyckelfärdiga hus längre. :-?
Är det någon som har byggt med dem och har både positiva och negativa saker att säga om dem. ;)
Även om ni har byggt tidigare så är det intressant, har sökt i forumet och det är inte jätte mycket skrivet om dem.  :(

 
Flyttade in i vårt Scanhaus i December, vi byggde ett nyckelfärdigt så det låter konstigt att dom ändrat på det nyligen faktiskt.
 
Vi var där i förra veckan och de håller på att få nya försvenskade ritningar och i samband med det så kan man inte längre få det nyckelfärdigt . Om man inte vill bygga själv så kan de hjälpa en med olika kontakter som tapetserar golvläggare mm.

Vad tycker ni om dom? Gärna både positivt och negativt.

 
Ja ok, då har dom ändrat det sen vi gjorde slutbeställningen i Juni 2005.

Det har gått bra, dom är ju relativt nya på marknaden och vi kollade runt en del innan vi bestämde oss för att bygga med dom. Nu blir det ju nya förutsättningar när det inte blir totalentreprenad om jag förstått det rätt.

Vi hade bestämt oss för nyckelfärdigt och dom hade det vi ville ha med att själv bestämma planlösning och annat som vissa andra inte hade och till ett mycket bra pris.
Huset i vårt fall typ 990 är enligt oss och besiktningsmannen mycket välbyggt så vi är nöjda så här långt. Några besiktningsanmärkningar som håller på att åtgärdas men inga större saker utan det är snart klart.

Nackdelen enligt oss som inte kan Tyska är kommunikationen med snickarna och dom andra hantverkarna, när man var på plats var det väldigt svårt att kommunicera då dom inte kunde Engelska. Men det var riktigt duktigt yrkesfolk och dom har gjort ett bra jobb så ingen skugga över dom, tvärtom.

Tidplanen höll klockrent, vissa bitar klickade men det löste den Svenska byggprojektledaren under resans gång.
Men som med allting annat så se till att ha allt nedskrivet, då menar jag allt ni kommit överens om, även den minsta lilla detalj, det kan man ha nytta av om det dyker upp något som man inte tycker stämmer.

Börja med detta redan från första mötet med säljare och sen vidare under hela processen. Se till att säljare också antecknar allt och lämnar vidare till er byggledare som sen framför det till byggkillarna, mycket viktigt och dubbelkolla gärna dom saker ni är överens om, det räddade oss några gånger från att saker skulle bli fel då all kommunikation skedde genom byggledaren som då förde saker vidare till snickare och alla andra av dom Tyska hantverkarna.

Nu vet jag ju inte hur det kommer att se ut för er del med men vi kan bara säga att vi är väldigt nöjda hittills och tycker vi fått det vi ville ha.
 
Saturnus du har ett PM
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.