har en ny gräsmatta som är sådd nu i sommras. Ska man gödsla nu inför vintern ? I så fall med vad osv ! ?
 
Det börjar bli sent för gödsling nu. Bor du i södra Sverige kan du dock gödsla med så kallat höstgödsel. Det är ett gödsel som bara innehåller kalium och fosfor, ett så kallat PK-gödsel.
 
Är det så bra att gödsla en så "ung" gräsmatta? Har fått för mig att man ska vänta nåt år innan man slänger på, eller en säsong iaf?

Kjell G
 
Första gödslingen vid sådd matta gör du lämpligtvis efter första klippningarna 3-4 veckor efter. Gödsel mår mattan bara bra av och om det förberedande arbetet innan sådd gjordes rätt så grundgödslades det innan gräsfröna spriddes ut.

Att gödsla med kvävehaltigt gödsel är dock inte bra att göra nu, då kan gräset skjuta fart när det egentligen skall vila. Använd höstgödsel om gödsling ska ske såhär års,
 
Algomin för gräsmattor funkar se till att det är fuktigt i gräsmattan,,

Mvh
 
Du skall absolut INTE ha på Algomin gräsmattegödsel då det är ett kväveberikat gödsel, och du kan som redan sagts få gräset att skjuta fart och så ökar du risken för olika typer av angrepp och sjukdomar.
Om du skall gödsla med något så är det endast ren PK gödsel som gäller (Algomin trädgårdsgödsel funkar nog också, har 1% kväveinnehåll). Men det är nog i sennaste laget, om du gjorde läxan och grundgödslade innan du sådde så behöver du knappast göra någonting.
 
Det är för sent att gödsla nu, även om du använder höstgödsel.
 
PX-21 skrev:
trädgårdsAlgomin ja var det...
[länk]
Funkar nog än ...oktober ut....;)

Mvh
PX-21 trollar eller är helt ute och cyklar.

Låt mattan vara. Du kan vattna ut lite järnsulfat mot mossa men annars bör du låta den vara. Olle Berg tycker att man kan sprida ut fullgödsel i november när marktempen ligger stadigt under 7 grader, men inte nu.
 
Som sagt, det finns inget positivt med att gödsla så här sent på året. Gräset blir inte motståndskraftigare utan snarare motsatsen.
 
Varför gödsla, för något som är på väg att gå i "ide"

- Meningslöst,
Vänta tills efter första klippningen till våren.
 
En Björn käkar sig alltid proppmätt innan den går i Ide :p

Men visst jag själv gödslar aldrig själv min gräsmatta på hösten...men det är aldrig fel enligt Algomin tillverkarna....För visst är det bättre att gödsla på våren....inget snack om det..:)
 
Så...hur ska man göra i vår då när gräsmattan tar fart igen, gödsla eller inte det är frågan !
 
I slutet av maj, om snön har smällt, kan du gödsla.
 
Robert_Maria skrev:
I slutet av maj, om snön har smällt, kan du gödsla.
Okej bra, med vad ??
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.