Vi har en veranda med sex fönster, dom är gamla och med mycket spröjs.
Jag har lagat och målat dom så dom är ganska fina men det är bara ett glas i dom.
Nu skulle vi vilja isolera, lägga in golvvärme och klinker, men hur gör man med fönstrena? Skulle vilja ha dom kvar på något vis. Går det att göra ett innerfönster själv på nåt bra sätt. Nån som har några tankar om detta.
 
Det är ganska vanligt att man gör ett löst innerfönster för att kunna behålla orginalfönstrena. Man kan ju tom kanske plocka bort dem på sommaren.

Hur du skall gå tillväga beror nog mest på hur fönstersmygen ser ut.
 
P
Är de inåtgående eller utåtgående?

Du kan ju göra ospröjsade innerbågar till dem och hur de ska vara beror ju på om det är inåt eller utåtgående. Det bör ju förstås finnas gångmån för ett till fönster och är fönstren inåtgående så gör du ju dem normalt något bredare så du får en "läpp" som stänger mot karmen runt om och som du sätter tätningslisten på, men det går ju inte utan att sala på karmen så att den bygger ut och möter läppen i stängt läge.

Har för övrigt byggt riktigt spröjsade (inget clip-on här inte...) kopplade fönster komplett med karm, åtta luft i ytterbågarna. Sex spröjsade kopplade med sex ospröjsade i två stora partier, byggt från scratch i kärnfuru och det var lite pilligt men riktigt kul! De är profilfrästa för att matcha övriga fönster i det huset, som är ett 20-tals hus om jag minns rätt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.