Finns här någon som vet vad det rimligen bör kosta per kvm för att få lagt ett falsat plåttak? Har fått två olika offerter och det skiljer otroligt mycket. (ca 400 kr / kvm)

Funderar lite på om det kan vara så att de räknat på olika sorters plåt. Vad är lämpligast att använda för sort om man vill ha ett så underhållsfritt tak som möjligt.
 
Om du inte har bett dom räkna på något speciellt så har de säkert räknat på "vanlig" plåt för bandtäckt falsat plåttak. Lindab, rukki eller plannja eller liknande. Priset skiljer knappt alls. Omöjligt att säga ett kvm-pris utan att veta några förutsättningar, men allt under 1000 kr per kvm inkl moms får betraktas som billigt i stockholms-området i alla fall.
 
Vad det rimligen bör kosta är rätt svårt att svara på. Kolla så att offerterna är HELT jämförbara (antal skorstenar/genomföringar, rännor, fotplåt, mm mm). Om du tycker priserna skiljer för mycket, så är det väl bara att fråga vad som ingår...

När du väl fått veta alla detaljer så är det väl bara att köra en andra runda med offertlämnarna och påvisa prisskillnaderna.

Jag tror att koppartak är det bästa i underhållssynpunkt. Dyrt som knark dock.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.