Som rubriken säger, vilket är bäst, gjuta i golvvärmen direkt i plattan,
eller att lägga rören ovanpå plattan efteråt?

Som jag ser det så är det smidigt och billigt att gjuta in dom,dom ligger där dom ligger,
men å andra sidan om man lägger rören ovanpå så borde man få snabbare värmejustering,
behagligare golv.

Golvvärmeplåtar får jag tag i billigt så det är inga problem, inte heller det extra jobbet med att lägga, utan frågan är vilket som är "bäst" av dessa?
 
Effektivast är ju ovan plattan med plåtarna på 100 mm friggolit (50+50 mm där den övre är spårad) då får man ett snabbt golv vilket är bra...

Enda nackdelen är som sagt den högre kostnaden, Tror det va i villawarm tråden som det stod att det blir ca 50000:- dyrare än ingjuten på 100 m2
 
Om plattan är "modern" dvs ordentligt isolerad under med frigolit är nog ingjutet att föredra om man skall ha samma temp i huset hela "vintern" i ett fritidshus eller liknande är det annorlunda. Det tar ju en viss tid att värma upp all betong... snabbt golv är inte däremot inte så viktigt i ett permanent uppvärmt hus, tvärtom blir det sommartid en behaglig utjämning/avkylning om hela massan av btg får ingå i den uppvärmda delen.
 
Beror nog var man bor oxå..
Vet flera som har ingjuten golvvärme här uppe i norr o det är inte optimalt på vårkanten, -20° på natten för att sen va +5° på dagen med sol o då är det typ 28° inne på em..
 
Precis, trögheten kan ställa till det. Med fönster mot solen kan tempen stiga hela dagen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.