Jag köpte ny varmkompost tidigt i somras
http://http://www.biokub.se/ICA-kuriren.pdf och jag är nöjd - även om jag gillade min gamla, utslitna bättre (säljs tyvärr inte längre och dessutom kostade den för ett par år sedan över 5.000 kr).

Personligen tycker jag inte att varmkomposten ska vara så komplicerad så att man ska behöva rotera den och jag tror alltså inte på Jorakomposten. Till Biokuben finns visserligen en skruv som man kan köra runt i kompostmaterialet men jag har inte använt denna - komposteringen funkar utmärkt utan att rota runt. Däremot är det viktigt att man varvar lämpligt kompostmaterial och det blir bättre effekt om man kompletterar köksavfallet med ogräs, gräsklipp, löv etc. Det är inte heller fel att ha en spann ogödslad torv tillgänglig och hysta över ett par nävar i ytskiktet om komposten antingen blir alltför våt eller om den invaderas av småflugor, gråsuggor eller annat otrevligt.

Biokuben har testats på Alnarp med gott resultat.
 
Jag har också en Biokub sedan 2005 och den har fungerat utmärkt om man tänker på att varva med lite grövre och torrare material som yonna skriver. Jag får också sätta in små distanser mellan skarvarna i sidoväggarna sommartid för att lufta komposten. Annars har den i princip skött sig själv.
Mycket lätt att tömma, man plockar helt enkelt ner väggarna och skyfflar ur den.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.