Vilken kakelskärare ska man satsa på? Har läst att många rekommenderar sigma, men vilken modell? Är deras Sigma 7 Konsument något att ha, eller måste man upp till deras proffsmodeller (typ Sigma 6) för att det ska vara något bra?

Just nu ska jag bara sätta kakel i ett kök så det tar emot lite att spendera för mycket pengar på en kakelskärare. Kanske är värt att hyra en istället? Fast på lite längre sikt så ska det göras 2 badrum och tvättstuga så då kanske man har igen investeringen?
 
Kolla med företagen som säljer kakel och klinker så får du nog bra råd om vilka skärare som är bra och prisvärda. De kan också ha bra pris på uthyrning.
 
Efter att ha provat diverse fabrikat och modeller har jag kommit fram till att det bara finns en som är bäst..Montolit Masterpiuma Evolution 2, P-modellen.
P står för "push" och innebär att man trycker handtaget ifrån sig istället för att dra det mot sig, vilket är mycket skönare för handleden.
Skäraren är dyr, typ 2500:-, men den klarar att skära tjock granitkeramik i smala remsor och med mosaikmattan så funkar den även bra till glasmosaik.
http://www.montolit.com/schedaprod.aspx?fam=A03MP50

Jag kan även passa på att rekommendera deras mosaiktång som funkar apbra till alla typer av plattor.
http://www.montolit.com/schedaprod.aspx?fam=A06TD50

Flertalet kakelbutiker har slutat att serva med verktyg till kunderna pga allt svinn. Tyvärr.
 
Även jag undrar om det är någon här som har erfarenheter av "Sigma 7 Konsument " ?
 
Den funkar väl helt ok. En del plattsättare använder den vid enklare sättningar (vanligt 15x15 kakel) eftersom den är såpass nätt.
 
Fungerar en manuell kakelskärare även för klinker eller är det vinkelslip / elektrisk kakelskärarare som gäller då ?
 
Beror väl på vad det är för typ av klinker. Vanlig keramikklinkers, även lite tjockare, knäcker man lätt med en kakelknäck av ritstyp.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.