TACK TorpAnders!
Jag har funderat i flera år hur jag min kökshylla ska se ut. Du hade svaret. Tack, tack tack. Nu äntligen kan jag få plats med kokböckerna.
 
Ann-Sofian skrev:
TACK TorpAnders!
Jag har funderat i flera år hur jag min kökshylla ska se ut. Du hade svaret. Tack, tack tack. Nu äntligen kan jag få plats med kokböckerna.


Oj! Ja ähum...jaha där ser man, roligt att det smakade!
 
Aniska skrev:
Hur man hittar gamla hus som ska stamrenoveras:

Alt 1 Vet kommunen vilka som är på g? Ring deras byggnadskontor och fråga.

Alt 2 Kolla med de företag som är specialiserade på stamrenovering.
Vad smart, varför har jag inte tänkt på det!! Tänk vad bra det är att det här forumet finns!
 
Hoppas det ger nåt.

Lycka till. :)
 
Vi har något liknande bilden ovan. 20-tal, arbetshöjd 79 cm och otroligt opraktiskt. Jag kan faktiskt inte tycka att det är barbariskt att riva ut sådan inredning.

Visst, vi har tänkt efter, men att kunna jobba i köket smäller högre än att ha originalinredningen kvar. Det finns ju en anledning till att standardiseringskommittén kom till, och köken något decennium senare är så mycket mer praktiska.
 
  • köket.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Å GUUD vilken fantastisk sajt (den danska)!! TACK!

Eir75, menar du att bilden föreställer ditt eget kök som du planerar att riva ut? Ser trevligt ut tycker jag, är skåpen till salu?
 
Redigerat:
Håller med Karin, här hittar jag garanterat en modell att kopiera som passar mitt köksskåp.
 
Karin - Jo, vi ska riva köket om ett par veckor. I och med att skåpen är platsbyggda så saknar de bakstycke och sidor. Det blir liksom bara ett framstycke med luckor och ett par lådor kvar när man river ut det. Det är väl därför begagnatmarknaden inte kryllar av sådana här skåp...

Vi försöker bevara så mycket som det går av originalinredning nu när vi renoverar, men här någonstans går min gräns, jag vill ha ett praktiskt och lättskött kök.

Om du har vägarna förbi X-län är du välkommen att kika in och se om du vill ha dem!
 
Eir75, nja dessvärre var det nog flera år sedan jag var i X-län. Men kanske kan luckorna vara intressanta ändå, jag skickar dig ett mail direkt!
 
För dem som tycker de har för låga gamla skåp - bygg på med en omgång lådor. Billigt och bra...
 
Det här forumet är verkligen fantastiskt! Tack vare de jättebra tipsen här och i en annan tråd har jag redan hittat underskåp från 1940-talet på Blocket.

Och på den otroliga danska sajten Genbyg som 20-tal Österlen tipsade om hittade jag nu igår en perfekt framsida med vackra spegel-luckor på, till den sista biten som saknades i mitt kök. Det gör inget att den biten bara är en framsida med luckor på, för den ska bara dölja expansionskärlet som hör till varmvattenberedaren.

Jag tror det kommer att bli kanonbra. Att det kanske blir 5 cm lägre än modern standard rör mig inte i ryggen; jag är inte så himla lång själv. Eller så kan man ju alltid höja sockeln några centimeter. Inte heller bekymrar det mig att det blir ett parti med spegel-luckor och sen resten släta luckor. Hela huset är ändå redan ett lapptäcke av olika tidsepoker. Men charmigt!

Mitt allra varmaste tack till alla som tipsade och hjälpte till!!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.