Om man inte har en proffesionell fyllstation, typ Sol & Energitekniks "Zuwa Mobil Solarfyllstation" för 6.650:- + moms, hur gör man då när man skall fylla på vatten + glykol i solkretsen? Det skall ju vara lite övertryck också.
// Åke
 
Jag har en anläggning från Sfinx, och Stig har muntligt berättat hur man gör. Jag fyller på vatten via övertrycksventilen på reglerpaketet, kör lixom "baklänges". För glykolpåfyllning har jag skrivit en instruktion, den kan jag maila dig i morgon.

/per
 
  • Gilla
Skiven78
  • Laddar…
pellesnurr skrev:
För glykolpåfyllning har jag skrivit en instruktion, den kan jag maila dig i morgon.
Vore kanon! Tack!
 
Ett par trädgårdsslangbitar, snabbkopplingar, en hink och en borrmaskinspump från Clas Ohlson för 69 kr. Fyller via ett T-rör som jag bad rörisen sätt dit.
 
Gör inte som jag. Satte en ventil för fälgar rätt i en tjock dunk jag fann, sen i med en slang med kopparrör inuti (för att inte glida ut) genom korken. Sen kompressorn och 2,5 kilo senare. Hade öronkåporna på om det skulle kabooom. :D

Var tvungen då jag skulle iväg på jobb och frost i antågande.
 
Ogrässpruta. 150:- på Jhula
 
Hej!

Rekomenderar stark varianten med borrmaskinspump. Bra om man har två t- rör nära varandra med en avstängning mellan. Anslut pumpen till den ena T- rörsanlutningen och en retur tillbaks ned i dunken från den andra. Då kan man spola igenom hela kretsen så att man slipper lufta på taket...

Passar på att slänga in en följdfråga till forumet: kör ni andra med lågpris etylenglykol eller den mer miljövänliga propylenglykolen?

Mvh Ulf
 
Jag använde propylenglykol - tycker det är onödigt att slabba med annat när det finns barn och djur i närheten och kostnaden ändå är så liten.
 
uaj64 skrev:
Bra om man har två t- rör nära varandra med en avstängning mellan. Anslut pumpen till den ena T- rörsanlutningen och en retur tillbaks ned i dunken från den andra. Då kan man spola igenom hela kretsen så att man slipper lufta på taket...
Grymt bra tips! Tack!
// Åke
 
det är viktigt att man spolar igenom kretsen en stund, vi brukar pumpen gå minst nån timme så att man är säker på att all luft är borta, annars kan det bli problem och omarbete!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.