Vem har hand om / kallar till garantibesiktningen?
 
Hej

Det är husägaren som kallar till garantibesiktning.

Mvh
Christian Jönsjö, Säljstöd
 
När [ senast ] bör man göra detta ?

Vi har bott i vårt Modulenthus i ca 1 1/2 år och har upptäckt en del brister under tiden . . . vem kontaktar vi angående dessa ?

Tacksam för svar - J
 
Tja J,

Då är det dags att göra det nu. Du måste kalla innan 2 år har gått. Nu är det snart sommar och semester så all idé att dra ihop en besiktning.

 
Hej,

Generellt sett ska kunden helst kontakta sin besiktningsman från slutbesiktningen (eller annan behörig besiktningsman) och se till att husleverantören inom tvåårsfristen blivit kallade.

Alltså senast två år från slutbesiktningen.

mvh
Christian Jönsjö
Säljstöd
 
Som jag förstått det är det husköparen som väljer om garatinbesiktning ska utföras, och är den som kallar berörda samt väljer besiktningsman.
Vi är flera boende i ett område byggt av Järntorget som är på gång att genomföra garantibesiktning.
Sedan detta meddelats Järntorget har det nu kommit en kallelse från den besiktningsman som genomförde slutbesktningarna i området. Under de två år som gått har det framkommigt en hel del tvivel om denna besiktningsmans opartiskhet. Han verkar snarare gå entreprenörerens ärenden än värna om husköparnas intressen. Det har bl.a ignorerats dåligt fall, och till och med bakfall, i våtutrymmen samt stående vatten i torpargrund.
Vi och våra grannar vill därför anlita en annan av Gar-bo godkänd besiktningsman.
Möter detta några kända problem? Kan Järntorget vägra godta den "nye" besiktningsmannen? Kan de genom att t.ex vägra närvara undkomma ansvar för det som framkommer vid besiktningen?
 
Hej Märstamatte,

Jag känner inte till att vi byggt till Järntorget och kan därför inte besvara din fråga korrekt. Bor ni i styckehus eller i brf?
Vilken är hustillverkaren och vad står det i avtals villkoren?


Hälsningar
Martin Lahger / Modulenthus
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.