Hallå.

Vi har ett litet tvättrum i vårt hus där det bara får plats ungefär en tvättställning. Problemet är att det blir väldigt fuktigt där när vi hängt upp tvätten och det tar lång tid för tvätten att torka (plus att det är väl inget vidare att ha så fuktigt i ett rum). Vi funderar över olika lösningar och skulle gärna vilja få tips om vilket som verkar bäst.

1. Installera en fuktstyrd pax-fläkt i ventilationsutsuget från gamla torkskåpet. (fläkten kan då suga ut fukten ur rummet?)
2. Köpa en enkel avfuktare som kan användas då vi hängt tvätt.
2. Sätta in ett element som kan få upp värmen och därmed torka bort fukten.

Vilket alternativ verkar bäst/mest ekonomiskt? Fördelar/nackdelar som någon vet?

Tacksam för alla tips!

Mvh A.J.
 
Bara värme får inte bort fukt. Utan ventilation så kvittar det.
 
Vi hade också problem med en väldigt fuktig tvättstuga. Det fanns en ventil och där installerade vi en fuktstyrd paxfläkt. Dessutom har jag värmen på (det är i källaren) och har en avfuktare. Jag tog en sak i taget och tyckte inte att det blev riktigt bra förrän vi satte dit en luftavfuktare också. Nu torkar tvätten över natten och det känns ändå inte fuktigt.

Börja i alla fall med ventilationen som Gilgo skriver, för utan luft torkar ingen tvätt.
 
Tack för tipsen!

Det finns ventilation i rummet enligt självdragsprincipen (kanal ovanför torkskåpet), men den räcker inte till då vi hänger upp tvätt. Kollade på PAX-fläkt (modell 230) och såg att den kräver en rak längd på ventilationskanalen på 51mm. Den kanal som vi har svänger av ganska direkt ovanför tak och har bara en rak längd på ca 40mm. :(

Det finns en modell 900 som verkar gå bra att skruva fast i taket utanpå ventilationskanalens öppning. Tyvärr har vi ju Barracuda-tak så då blir det till att byta innertak. Inget är enkelt ...

Kanske får vi börja med en avfuktare och se om det hjälper.

Mvh A.J.
 
Finns billiga avfuktare på Coop t ex för nån tusenlapp. Kan kopplas med slang till brunn om man vill. Funkar utmärkt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.