Hej!
Har en inglasad altan precis utanför sovrumsfönstren. Ibland på morgon så är de kondens på insidan av somrumsfönstret, mest i nederkanten. Är den inglasade altanen för dåligt ventilerad? Eller hur ska man undvika kondensen?
 
Det har nog inget med altanen att göra,
kanske skulle fundera på att ventilera sovrummet.
 
OKej, jo skulle kanske va en idé att göra de, skulle en frånluftsventil hjälpa tror du eller vad ska man ha?
 
De blir ingen kondens om man har dörren öppen till sovrummet, hade alltid den stängd förut.. så de kanske skulle gå o sätta upp en ventil till rummet bredvid, eller ska de var ut?
 
Du har varm fuktig luft i sovrummet som kondenserar på fönstret eftersom det är ett kallt fönster pga kall altan. När du öppnar dörren så jämnar du ut temperaturen mellan sovrummet och altanen och då kondenserar det inte på fönstret längre. Kanske dörren inte gick till altanen? I så fall så var det nog att du fick bort en del fuktig luft om dörren gick till annat rum.

Kanske du borde ventilera sovrummet bättre som Tag_H sa. Om man har självdrag i huset så rekommenderas det ofta att man har en ventil mot uteluften i sovrummen. Då tas luften in där och går ut via annan ventil i sovrummet. Skorsten värmer frånluftskanalerna så att det funkar på det sättet. För mekanisk ventilation är det väl samma princip misstänker jag fast ingen skorsten förstås.
 
Redigerat:
Okej tack,de var inte dörren till altanen utan dörren ut till hallen i huset. Okej ska jag sätta en ventil ut som tar in friskluft och sen en annan ut till hallen tex?Har bergvärme så självdraget funkar nog inge vidare men eldar i öppnaspisen då och då
 
Det kanske räcker att du har dörren öppen som du har provat? Fast du vill väl vara ifred ibland kantänka... Vet inte vad du skall göra, kanske någon annan som har hus utan självdrag kan bidra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.