Vår gräsmatta villa extra green är 1 mån gammal. Nu har det börjat komma upp maskrosor hur blir jag av med ogräset?
 
H
Strö ut något kombi prep vår 2009, Weibulls kombi eller Strollers kombi.
 
Plocka bort.
Gift i trädgården är ett j--la skit.
 
H
BAS skrev:
Plocka bort.
Gift i trädgården är ett j--la skit.
Ingen som har nämnt gift än.
 
Men dessa kombi preparat är just en kombination av gödesl och bekämpningsmedel. Bekämpningsmedlet innehåller ämnen som är hälsoskadliga, irriterande och reproduktionstoxiska. De är biologiskt ej lättnedbrytbar. Bioackumulering kan förväntas. Rester, spill och ej rengjort tomemballage är farligt avfall och skall destrueras vid godkänd destruktionsanläggning. Allt enligt deras egen produktinformation. Sedan är de totala halterna relativt låga, men de klassa som bekämpningsmedel 3. Jag anser att de säljs genom en bedräglig masrknadsföring genom att mycket få konsumenter inser att de innehåller "gift". Vilka av er somanvänder dess inser det och hanterar ev. spill och rester samt emballage på rätt sätt?
 
H
Det visste jag inte, tompåsen hamnar i hushålls sopporna tillsammans med batterierna och målarpenslarna och mjölpaketen. Vilket fall så är det guds gåva mot ogräsig gräsmatta. Rekommenderas starkt till mmonika77.
 
Redigerat:
Man bör dock inte bör ha några buskar i närheten där dessa kombipreparat används. Är tydligen lika effektivt mot blad som mot ogräs...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.