Sådde ny gräsmatta i midsommras och det tog sig enormt bra. Trots långsamtväxande Granngårdens slottspark grodde det på någon vecka och gräset är nu tjockt och fint på de flesta ställen och försiktigt klippt 5 ggr. Som underlag använde vi ca 85 ton jord fördelat på 2000 kvm, merparten var 2 år gammal välbrunnen hästgödsel blandat med vanlig matjord.

Det gick åt 2 st 20kg säckar gräsfrö. Fröna kastades jämnt ut för hand. Testade med stroller först men fröna fastnade hela tiden trots att vi öppnade fullt....Vattnade flera timmar varje/varannan kväll hela Juli då det var torrt, i augusti löste det sig självt med regn och åter regn...så mattan har hållits konstant fuktig

Problemet nu är att gräsmattan har gulnat på vissa ställen och det verkar som om det är på de ställen gräsmattan är som allra tätast. Kan gräset ha kvävts om man sått för tätt på dessa ställen eller har det brännt ut sig p g a för kraftig gödsling? Kan klippning förstöra gräset om man klipper för ofta i början?
 
För mycket gödsel kan bränna gräset. Vi tappade gödsel i våras. Det såg helt dött ut tills för ca en månad sen. Nu växer det bra där (har ju regnat nästan dagligen i augusti/september).
Troligen kommer det att lösa sig nästa säsong utan att du behöver göra så mycket.
Klipp inte för kort i början.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.